Hur förvarar ni bananer i värmen

Skrivet: 13/7, 2018 kl. 14:06 av (Dold profil)

Bananer blir dåliga på nolltid nu i värmen. Jag har ett skafferi med självdrag där jag oftast förvarar bananer, men nu när det är varmt blir de bruna på nolltid och i kylskåpet blir de så hårda. De bästa hade varit om jag hade en sval men det har jag tyvärr inte.

Skrivet: 13/7, 2018 kl. 14:45 av (Dold profil)

Jag hade bananer i köket i rumstemperatur men när jag såg små flugor flyga omkring så la dem i kylen. Bananerna alltså. Inte det bästa, men flugor vill jag inte ha. 

Blir de ’konstiga’ så slänger jag dem. 

Skrivet: 13/7, 2018 kl. 19:17 av (Dold profil)

Just nu köper jag helt enkelt inga bananer, jag har precis som Per 14 skafferi med självdrag men bananerna går tydligen inte att förvara där när det är supervarmt. Vill man ha bananer i detta varma väder får man äta upp dom så fort som möjligt. 

Uppdaterad: 13/7, 2018 kl. 19:17

Skrivet: 13/7, 2018 kl. 20:06 av (Dold profil)

Kan ni rekommendera någon frukt som är bra att förvara även under sommaren, förutom jordgubbar för det äter jag i mängder. 

(Dold profil)

Skrivet: 14/7, 2018 kl. 00:11 av (Dold profil)

När mina bananer börjar se kymiga ut, skalar jag dem, skär dem i bitar / skivor och lägger dem i frysen. När andan faller på tar jag fram några bitar, tinar, mosar och blandar i ett uppvispat ägg. Bananpannkakor är JÄTTEGOTT, med eller utan kanel eller malen ingefära. Toppa med några bär, färska eller djupfrysta.

Djupfrysta, tinade bananer kan man mixa med lite yoghurt (naturell) och någon frukt eller bär. Äts antingen som glass eller dricks som en smoothie.

Skrivet: 15/7, 2018 kl. 07:57 av (Dold profil)

Jag tycker passionsfrukt och kiwi är bra även på sommaren. Blir inte fula på skalet. Mycket nyttiga båda två. Hög halt av järn i passionsfrukt. Hög halt av C-vitamin i kiwi. 

Skrivet: 15/7, 2018 kl. 13:44 av (Dold profil)

För er som inte smakat skivade banan i filen... Gör det! (Jättegott, och nyttigt) 

Skrivet: 15/7, 2018 kl. 15:34 av (Dold profil)

Banankaka gjorde jag förr, sockerkakssmet där jag blandat i en grovt riven banan, blir väldigt saftigt. Jättegott också att göra som s k tigerkaka, halva satsen blandas med kakao och sedan rör man försiktigt ihop. Den kakan brukade jag göra när jag hade "fula" bananer. 

Skrivet: 16/7, 2018 kl. 07:16 av (Dold profil)

Isa skrev: Banankaka gjorde jag förr, sockerkakssmet där jag blandat i en grovt riven banan, blir väldigt saftigt.

Jag med, Isa!  Då kan man använda sig av frysta bananer ( som Raniva skrivit om. Hela, (efter ev. frysning) mosade, det kvittar.)smiley

Uppdaterad: 16/7, 2018 kl. 09:45

Skrivet: 16/7, 2018 kl. 10:19 av (Dold profil)

Bananchips verkar vara lätt att göra. Skiva banan tunnt  - lägg på plåt med bakplåtspapper 125 grader ca 2 timmar. Vänd en gång under tiden. Lufta ut ånga ibland. Har bara läst om detta - aldrig testat. Men ska nog försöka detta så småningom... (100 grader i 3 timmar kanske blir frasigare??)

Skrivet: 16/7, 2018 kl. 11:40 av (Dold profil)

hedvig skrev:

Bananchips verkar vara lätt att göra. Skiva banan tunnt  - lägg på plåt med bakplåtspapper 125 grader ca 2 timmar. Vänd en gång under tiden. Lufta ut ånga ibland. Har bara läst om detta - aldrig testat. Men ska nog försöka detta så småningom... (100 grader i 3 timmar kanske blir frasigare??)

Bananchips kan man hitta bland det s k naturgodiset i butikerna, skivor som jag ofta tycker är litet väl hårda att tugga på. (Man är ju rädd om sina lagningar). Jag kan tänka mig att man själv kan chips genom att skiva bananen mycket tunt och göra som Hedvig föreslår..)

Skrivet: 5/4, 2019 kl. 13:20 av (Dold profil)

läser lite gamla inlägg. Min väninna gör alltid banankaka (enda kaka som hon bakar) och den görs av "färgade" bananer
Jag har inte fått hennes recept men hittat massor på nätet
som smaksättning har pressat in en lime samt rivet skal också av den, tyckte den smakade lite mer än endast med bananer

Uppdaterad: 5/4, 2019 kl. 13:22

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: