I lergrytan: Kyckling och rotfrukter

Skrivet: 23/2, 2020 kl. 16:39 av (Dold profil)

3 - 4 portioner beroende på hur stor kycklingen är. Ett kilo lagom till 3. 

Blöt grytan en halvtimma. 

Dela kycklingen i 10 bitar. Släng ryggrad o rumpa. 

Lägg i en skål och häll över 1 tsk kin. soja och 2 msk olja. Rör runt. 

Sedan skala potatis och rotfrukter efter smak och tycke. Och antal portioner. Lägg i hela eller halva i botten på grytan. Hacka lök och paprika strö över. Eller annat du gillar. 

Blanda 2 tsk tomatpuré med lite vatten och häll över. Salta o peppra. 

Lägg kycklingbitarna ovanpå. Krydda valfritt. Salt, peppar, paprika tog jag.

Lägg på locket och sätt in i kall ugn. Sätt värmen på 180 grader. Efter 80 minuter ta av locket och låt den stå i 20 min till, så får kycklingen lite färg. 

Klart!

Mycket gott spad blir det! 

Uppdaterad: 23/2, 2020 kl. 16:55

(Dold profil)

Skrivet: 23/2, 2020 kl. 19:01 av (Dold profil)

Tack Anita! Men om man är lite "lat" går det väl att ta t.ex. kycklingfilé? Jag har sett att Kronfågel nu har börjat sälja hel urbenad kyckling. Kostar väl mer såklart men att bena ur kyckling är inte min favoritsysselsättning smiley

Jag kanske rotar fram min urgamla Römertopf. Säljs det alls lergrytor numera? Var rädda om den ni eventuellt har!

Skrivet: 23/2, 2020 kl. 19:22 av (Dold profil)

Absolut kam man ta filén eller enbart lår om man så vill. Blir säkert lika gott! 

Clas Olson har haft grytorna tidigare. Nu vet jag inte. 

Uppdaterad: 23/2, 2020 kl. 20:00

(Dold profil)

Skrivet: 23/2, 2020 kl. 19:23 av (Dold profil)

IAnita skrev:

Absolut kam man ta filen eller enbart lår om man så vill. Blir säkert lika gott! 


yes

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: