Svenskaflaggan_ikon_logo Midsommarstång Kräfta Påskhare Löpsedeln Halloween Alla Helgons dag (stearinljus) Juldekoration Alla hjärtans dag Löpsedel mobil Påsk Mina sidor Svensk fotboll Premium Majblomma Videomöte Videomötet - mobil Julkalendern 2020 Julkalendern 2020 - Surfplatta Julkalendern 2020 - Mobil
Seniorporten

Dagens datum:

Majskyckling

(Dold profil)

Skrivet: 21/5, 2017 kl. 14:56 av (Dold profil)

Jag vet inte om jag har valt fel klubbrum för detta, men det handlar inte om något recept i alla fall.

I går tillagade jag och åt klubba av majskyckling. Det var BAUTA-stora klubbor; en vägde hela 300 gram! Det var ett SAGOLIKT gott, mört, saftigt kött - helt olikt det, som man annars stöter på, när man köper kycklingkött. Och hade ett klart synbart fettlager under huden, som smälte in i köttet (och delvis ner i skyn) under tillagningen; och det var förstås därför som det blev så saftigt. Det var så gott, att det "nästan" borde vara syndigt. Och då grubblar jag på två saker:

  1. Borde man ha odlat människoföda i stället för djurföda på den areal, där majsen vuxit, för att mätta några hungrande barn i t.ex. Sudan?
  2. Det möraste köttet kommer ju från muskler, som inte har arbetat... Står dessa kycklingar "fastbundna" i något trångt utrymme och tvångsmatas med majs för att bli så stora och feta?

Eller vågar man äta sånt fler gånger utan att skämmas?

Uppdaterad: 21/5, 2017 kl. 14:57

(Dold profil)

Skrivet: 21/5, 2017 kl. 19:28 av (Dold profil)

Jag har hört talas om dessa kycklingar men har inte provat ännu!Ska ju vara så väldigt fina i köttet!Visst vågar man äta det många många ggr och njuta!

Uppdaterad: 21/5, 2017 kl. 19:28

Skrivet: 22/5, 2017 kl. 10:02 av (Dold profil)

Jag har just köpt en majskyckling för Uno ska äta skonkost.

Den är mycket större än dom vanliga, får inte plats i lerkrukan, men den är fryst och tinar nu.

Det står bara född uppvuxen och slaktad i Sverige.Kronfågel.

Ja man ska tänka på all djurfoder och all palmolja och all soja som odlas på skövlad regnskog.

Vi håller på med vår egen undergång!

Plasten i havet nämnde jag inte.

Kan u inte ta reda på lite om majskyckling, Raniva.

Det skulle vara intressant.

Skrivet: 30/5, 2017 kl. 17:08 av (Dold profil)

Raniva skrev:

  1. Borde man ha odlat människoföda i stället för djurföda på den areal, där majsen vuxit, för att mätta några hungrande barn i t.ex. Sudan?
  2. Det möraste köttet kommer ju från muskler, som inte har arbetat... Står dessa kycklingar "fastbundna" i något trångt utrymme och tvångsmatas med majs för att bli så stora och feta?

Eller vågar man äta sånt fler gånger utan att skämmas?

Fast majs äter väl både människor och djur. Så det kan väl inte vara någon nackdel med den odlingen? Mycket majs är genmanipulerad idag. Om det är bra eller dåligt vet jag inte.  

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 07:45 av (Dold profil)

Jag skulle aldrig köpa majskyckling. Det är något lurt med dem.

Man proppar i dem majs så att de blir alldeles gula i köttet. Är det bara majsfärgat eller  har de fått leverskador?

Man göder dem nästan på samma sätt som med gåslevergäss.

Ingen normal kyckling kan växa så fort på så kort tid. Redan tidigare har det skrivits om att snabbväxande kycklingar inte hinner utveckla benstommen. De orkar knappt stå på benen när de skall slaktas, ännu mindre spatsera omkring och sprätta. 

Miguel Asturias skrev en gång en roman som heter Majsmänniskor och handlar om livet bland dem som arbetar på majsfälten. De kändes igen på att de blev gula. 

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 11:57 av (Dold profil)

Jag hittade den här artikeln om majskyckling - du frågade ju, unosmatte!

http://aktavara.org/Guide.aspx?r_id=28791

Visst tål det att fundera på - men gott var det!

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 15:15 av (Dold profil)

Jag tänker inte ens läsa den där för nu har jag gjort en majskyckling i ugnen

och den va "supergo" alltså.Vilket kött,så fint o mört!Delikatess kan man nog säga

om detta.

Inte skäms jag ett dugg heller fast jag hade färskpotatis till ocksåsurprise

Den var superb!Jag hade citronsås till!

Premiär va detta!

Uppdaterad: 2/6, 2017 kl. 15:16

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 15:41 av (Dold profil)

Kul, Majvor! Visst är dom GODA! Dom verkar ju komma från en helt annan planet än dom "vanliga" kycklingarna. Dom lär väga ca 1,6 kg, när dom slaktas, och då har dom levt 42 dagar mot dom "traditionella", som bara har fått leva 30 dagar.

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 16:04 av (Dold profil)

Raniva skrev:

Kul, Majvor! Visst är dom GODA! Dom verkar ju komma från en helt annan planet än dom "vanliga" kycklingarna. Dom lär väga ca 1,6 kg, när dom slaktas, och då har dom levt 42 dagar mot dom "traditionella", som bara har fått leva 30 dagar.

Stor va den!Kom från Småland!

Uppdaterad: 2/6, 2017 kl. 16:12

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 17:16 av (Dold profil)

Raniva skrev:

Kul, Majvor! Visst är dom GODA! Dom verkar ju komma från en helt annan planet än dom "vanliga" kycklingarna. Dom lär väga ca 1,6 kg, när dom slaktas, och då har dom levt 42 dagar mot dom "traditionella", som bara har fått leva 30 dagar.

Det står inte att det är majskyckling på dom jag köper.men dom är större än dom vanliga.Jag köper dem frysta.

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 18:22 av (Dold profil)

unosmatte skrev:

Raniva skrev:

Kul, Majvor! Visst är dom GODA! Dom verkar ju komma från en helt annan planet än dom "vanliga" kycklingarna. Dom lär väga ca 1,6 kg, när dom slaktas, och då har dom levt 42 dagar mot dom "traditionella", som bara har fått leva 30 dagar.

Det står inte att det är majskyckling på dom jag köper.men dom är större än dom vanliga.Jag köper dem frysta.

Min var färsk!

(Dold profil)

Skrivet: 2/6, 2017 kl. 23:01 av (Dold profil)

Jag är lite "lurig" på djupfrysta kycklingprodukter. Om man läser "bruksanvisningen" så ser man, att dom OFTAST bara består till 87% av kyckling - resten är VATTEN, som man ´har sprutat in i dom. "Mörning" kallas det för.

Kollade "på skoj" på ICA:s hemsida, vad dom hade för majskyckling att välja på. Dom hade "bara" sitt eget varumärke, den var djupfryst och innehöll ungefär samma proportion vatten som jag nämnde ovan. Fast den var "billigare", d.v.s. lägre kilopris, än den, som jag köpte på Mathem.se. Men den från Mathem var färsk och innehöll BARA kyckling. Roade mig med att jämföra kilopriserna: ICA:s kostade 122;90/kg, delat med 87 och multiplicerat med 100, så blir det 141,26 per kilo kyckling, medan Mathem: (som kom från Guldfågel) kostade 146,53 per kilo. Hmmmm...

Skrivet: 3/6, 2017 kl. 08:29 av (Dold profil)

Just sådana uträkningar och påpekanden älskar jag.Tack Raniva.Jag ska kolla imorgon på ICA.

Skrivet: 3/6, 2017 kl. 23:33 av (Dold profil)

Det finns en fransk broiler-ras (kommer inte ihåg vad den heter) som är snabbväxt och blir stor. Har länge tillhört delikatesserna där.

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons:

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga