Seniorporten

Dagens datum:

Förbättrad integritet

Publicerad: 21/6, 2017

Det har den senaste tiden varit en del diskussion kring kring personliga bilder som blivit synliga på Google. Vi som utvecklar sajten har förstås tagit till oss av er kritik, och arbetat hårt för att få bort dessa bilder från Googles sökresultat.

När vi skapade Seniorporten så hade vi dels en begränsad tid på oss (pga. utgående avtal med tidigare leverantör m.m.), och dels så kände vi inte till medlemmarnas önskemål om att hålla sitt material anonymt för ej inloggade. Vi har under årens lopp utvecklat ett antal hundra andra webbplatser, däribland ett antal "communitys", forum och mötesplatser av olika slag, och vi har inte tidigare stött på detta önskemål eller krav.

Det finns inget självändamål varken för Seniorporten eller oss som utvecklar sidan att offentliggöra medlemmarnas profilbilder, alias, namn eller andra uppgifter. Vill ni vara anonyma så vill vi naturligtvis ge er möjlighet att vara det.

Vi har nu gått igenom hemsidans kod och sett till att få bort alla möjliga "läckor" där profilbilder och användarnamn kan snappas upp av Google. Vi har också begärt borttagning av närmare 100 bilder som Google har snappat upp. Ett fåtal av dem ligger dock ännu "i kö" för borttagning, men borde försvinna inom de närmaste dagarna.

Vi har också lagt in kod som talar om för Google att användarnas egna bilder, samt sidorna "Galleri" och "Dagböcker" inte ska göras sökbara via deras söktjänst.

Samtidigt är det förstås viktigt att låta Seniorporten fortsätta leva och växa, med tillskott av nya medlemmar, och en viktig detalj i detta är att låta nya besökare se att sajten lever (få gör sig mödan att registrera sig, än mindre betala för att bli medlem på en mötesplats som inte ser ut att ha några aktiva medlemmar).

Det är därför man som utloggad kan se översikten av klubbrummet och listorna med nyheter, aktiviteter, dagböcker och gallerier. Det man ser här är dock ett begränsat antal inlägg, begränsad mängd text, endast den första bilden, och inga användarnamn eller andra uppgifter om vem som har publicerat respektive inlägg.

Vi skissar också på fler alternativ för att kunna göra sig än mer "osynlig" för utomstående. Mer om detta senare!

Sammanfattningsvis så skall då det mesta av det som diskuterats nu alltså ska vara åtgärdat.

Utöver detta så är fler förbättringar och funktioner på gång!

Mvh & förhoppning om att ni alla får en riktigt Glad och sköm Midsommar
Utvecklar- och programmerarteamet.

Annons:

Annons:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK