Seniorporten

Dagens datum:

Majblomman 2019. Bild från majblomman.se.

Majblomman 2019. Bild från majblomman.se.

Majblommans färg 2019

Publicerad: 30/4, 2019

Det är barnen som bestämmer vilken färg majblomman ska ha. Alla barn som vill kan skicka in förslag på hur nästa års blomma ska se ut.

Varje år kommer många tusen förslag in till Majblomman via Majblommans app och med post. Ett antal blommor väljs ut för omröstning och visas i appen och på hemsidan där barn kan rösta fram det vinnande bidraget.

Majblomman 2019 liknar en vitsippa, med sina grönvita blad. Färgerna kom via Majblommans app från 13-åriga Saga. Hennes förslag gick till final, och fick flest röster på hemsidan.

– Det känns kul men väldigt oväntat, säger Saga. Jag tänkte inte så mycket på tävlingen när jag valde färgerna i appen, så jag blev jätteförvånad när jag fick veta att jag vunnit.

Majblommorna, som är gjorda av papper, tillverkas i Kina av ett företag som heter Good Luck. De anställda har marknadsmässiga löner och goda arbetsvillkor. Majblomman har rätt att bryta vårt avtal om Good Luck skulle agera i strid med den uppförandekod som är avtalad. Avtalet omförhandlas löpande och Majblomman undersöker just nu hur de kan produceras så hållbart som möjligt – såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt. 

Majblomman ger barn i Sverige det de har rätt till.  De delar ut ekonomiskt stöd till barn, påverkar beslut och förändrar strukturer för att minska barnfattigdomen i Sverige. Du kan läsa mer om Majblomman på deras hemsida.

Alla Majblommor 1907 – 2019. Bild från majblomman.se.

Alla Majblommor 1907 – 2019. Bild från majblomman.se.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK