Maries mathörna - Piccata på aubergine med tomatsås och mathavre

Publicerad: 16/11, 2020

Piccata på aubergine med tomatsås och mathavre (4 port)

450 g aubergine
1 tsk salt
2 ägg
75 g parmesan, finriven smör/rapsolja till stekning

Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg på skärbräda. Salta och låt vätska av sig ca 10 minuter. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten, en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med smör/olja eller både. Lägg direkt i en upphettas stekpanna med olja. Stek på medelvärme till fin färg. 2-3 min per sida.

Tomatsås
1 lite mindre gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g krossade tomater
1 tsk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar1 tsk torkad timjan/1 tsk färsk timjan

Blanda lök, vitlök, krossade tomater, honung, salt, peppar och timjan i en kastrull. Låt småputtra ca 10 minuter. Vill du ha en slät tomatsås ta hjälp av en stavmixer och mixa såsen slät och fin. Vispa lätt ihop ägg och parmesan.

Mathavre = Följ tillagnings instruktionerna på paketet.

Det blev en mycket god rätt, vill man kan 200 g kikärter blandas ner i tomatsåsen så blir det också en bra protein källa.

Annons:

Annons: