Seniorporten

Dagens datum:

Maries mathörna - vegetariskburgare

Publicerad: 4/10

Vegetariskburgare 4 pers

  • 150 g svarta bönor
  • 150 g kikärtor
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök eller salladslök går även bra
  • 1 dl ströbröd eller 2 msk chiafrön och 2 msk psyliumhusk.
  • 1 tsk tomat pure
  • 200 g krossade tomater
  • 1 medelstor morot
  • 50 g vitkål
  • 25 grönkål
  • 1 liten grönpaprika
  • 1 krm kanel
  • 4 skiva cheddarost
  • Salt
  • Peppar
  • 8 st tunna rågkakor tillbehöv
  • 1½ msk kapris tillbehören
  • 50 g Romansallad eller någon annan god sallad, hackad eller riv med handen
  • 1 gul lök tillbehör, skivad

Hacka grönsakerna grovt, blanda allt utom osten och ägget. Bryn på allt låt det kallna. Häll i ägget i grönsaksröran och mixa ihop allt till en smet. Dela smeten i 4 delar och pressa ut dem till hamburgare och lägg dem i en varm stekpanna, stek hamburgarna i ganska svag värme ca 5 minuter på varje sida. Lägg på osten, lägg hamburgarna på en tallrik medan du steker eller rostar brödet.

Cole Slow

4 portioner

  • 100 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 kruka persilja
  • 30 g grönkål
  • 1 tsk sambal olek, eller efter smak
  • ½ dl majonnäs hemgjord
  • ½ dl naturell yoghurt, turkisk
  • salt och peppar

 

  1. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar

 

 

Potatischips gjorda i ugnen

Till 1 plåt:
2 potatisar
olivolja/tryffelolja
Havssalt

Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader,
Tvätta potatisen väl eller skala. Skiva den i tunna skivor, med tillexempel en osthyvel, och lägg bitarna på hushållspapper
så överflödig vätska försvinner. Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut dem och ringla över olivolja , alternativt pensla dem med olja. Och ställ in cirka 10 – 15 minuter igen. Tills de fått fin färg.
När du tar ut dem lägg dem på ett hushållspapper så överflödig olja försvinner, och krydda dem med valfri krydda eller salta.

Klara att servera

 

Super god hamburgare, just kanelen i burgaren och lite kapris runt tallriken förhöjde smaken. Just det, jag använde också gurka som tillbehör till burgaren.

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK