Seniorporten

Dagens datum:

Maries mathörna

Publicerad: 7/9

Hej på er!

Vi fortsatte att prata om sallader och hur man kan exempelvis ta vara på överbliven råkostsallad. Jag berättade att jag hade wokat råkosten, hackat ner en vitlök och en chilipeppar. När allt hade mjuknat till den konsestens jag ville ha hällde jag på äggstanning. En lunch som tillagades på några få minuter som det mesta fanns uppskuret, fort, gott och bra för hälsan.

Dagen efter tog jag det som var kvar av råkosten och bönsalladen och gjorde en supergod soppa. Jag spetsade till soppan med lite rödvin, hackad vitlök och sambal olek och grönsaksbuljong (tyvärr hade jag ingen egengjord buljong men det fick gå denna gång), till det gjorde jag en cremé friach kräm med färskriven pepparot. Väligt gott blev det.

Jag ställde frågan vad de skulle vilja att jag arbetar med på Maries mathörna och då blev svaren att vegetariskt var något man ville lära sig lite mer om.

Välkommen den 14 september kl 9:00 till Maries mathörna då kommer jag tillaga två rätter, jag visar upp dem och så pratar vi om innehåll och näring till vår hälsa.


 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK