Seniorporten

Dagens datum:

Miljonsatsning på motion och träning för äldre människor.

Miljonsatsning på motion och träning för äldre människor.

Miljonsatsning på motion för äldre

Publicerad: 30/9, 2019

Nu satsar Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet extra mycket pengar och kraft på att få fler äldre i rörelse. Med hjälp av ett helt nytt projekt - ”Med hälsan i behåll – ålder är inget hinder” - skapar Korpen ett utbud av anpassade motionsaktiviteter som är anpassade för de äldre.

Nyligen blev det klart att Korpen beviljats ett bidrag på nästan 3 miljoner kronor från Svenska Postkodsstiftelsen, pengar som är öronmärkta för en satsning på seniorer.

– Att regeringen dessutom just avsatt 20 miljoner kronor i sin höstbudget för en utveckling av äldreidrotten, visar att vi tar täten för att ge äldre ett brett och anpassat utbud av hälsofrämjande aktiviteter. Det är en angelägen och viktig fråga för hela samhället, säger Eva Bjernudd som är generalsekreterare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Det nya projektet handlar om att få igång nya typer av verksamheter över hela landet. I fokus ligger den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Historiskt har Korpen alltid haft en bred målgrupp med motion långt upp i åldrarna. Redan idag finns gympa, styrkeprogram, balansträning, fallteknik och gå-fotboll i vårt ordinarie utbud.

– Vi vill också att äldre ska kunna hitta tillbaka till den idrott man tidigare var engagerad i, säger Eva Bjernudd och välkomnar nya typer av samverkansmodeller. Just samarbetet med Svenska Postkodsstiftelsen är ett sådant exempel.

– Inaktivitet och ensamhet är två stora riskfaktorer för den såväl psykiska som fysiska hälsan bland äldre. Vi är därför stolta över att, tillsammans med Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, lyfta den viktiga frågan om seniorers hälsa och möjliggöra för fler äldre att röra på sig tillsammans, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK