Seniorporten

Dagens datum:

Nu startar vi digital bokcirkel

Publicerad: 7/10, 2021

Under torsdagen den 7 september så hölls det ett glatt och konstruktivt videomöte på den digitala mötesplatsen SeniorPorten där medlemmar enades om att starta en bokcirkel för seniorer online.

Det bestämdes att man skall ses på SeniorPortens alldeles egen videokanal Senior-TV den första onsdagen i månaden kl. 10.00. Då diskuterar man den bok som föreslagits på mötet innan.

Kommande möte om "Cykelbudet"
Nästa möte blir den 3 november och den bok man skall diskutera då är den uppskattade och omtalade debutromanen "Cykelbudet".
I boken skildrar Anders Teglund den mentala utplåningen som Foodora-bud samtidigt som han verkligen njuter av att cykla och att bara ”kötta på”. Men framför allt speglar han den nya gig-ekonomin och hur han blir betraktad mer som en robot än människa.
Under det år han arbetade med boken cyklade Anders Teglund f.ö. en sträcka motsvarande Kungsbacka–Kiruna.

Medlemmarna var överens om att det var viktigt att alla får ta plats i forumet och varje tillfälle så är det någon som inte tidigare föreslagit en bok som får komma med förslag på ny bok att diskutera på nästa möte. Bokcirkeln är öppet för alla medlemmar i SeniorPorten med en begränsning på antalet deltagare per träff.
– Riktigt roligt att digitalisering nu börjar slå igenom på allvar även för våra seniorer, säger Joe Formgren, en av grundarna till tjänsten som till vardags arbetar med marknadskommunikation och digitalisering. Slår det här väl ut så kommer vi att starta digitala möten inom flera områden. Det blir ju vad medlemmarna gör det till och det här är ju en fantastisk möjlighet att få nya vänner i hela Sverige som delar ens intressen.

För att delta i mötet så behövs endast en dator med kamera och mikron och ingen annan programvara behövs. Man kan även delta med läsplatta eller telefon men då laddar man hem en kostnadsfri app.

Anmäl dig gärna så snart ni kan om ni vill vara med då det kan bli begränsat antal som får plats i direktsändningen på vår Senior-TV.
Anmälan på länken här https://seniorporten.se/visa-aktivitet?read=digital-bokcirkel-om-cykelbudet

Pressbild: Mikael Göthage.

Annons:

Annons:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK