Seniorporten

Dagens datum:

Trevlig lunchträff i Gävle

Publicerad: 29/11, 2017

Onsdagen den 29 november samlades ett glatt gäng passionärer från SeniorPorten, mötesplatsen för 60-plussare och pensionärer, för en lunchträff. Dagen började med en frisk promenad och avslutas med en god lunch på restaurang Slick City i Gävle.

Under onsdagsförmiddagen samlades ett dussin glada pensionärer från kamratklubben SeniorPorten för en lunchträff i Gävle. Trots ett förhållandevis grått vädret var stämningen varm och uppsluppen då seniorerna var sugna på att umgås och lära känna varandra. Dagen inleddes med en promenad runt staden för de som längtat efter en dos motion. Efter promenaden väntade en lunch på restaurang Slick City i centrala Gävle för de som var hungriga.

Seniorportens Marie Hedlund, verksamhetsansvarig, var en av de som fanns på plats på lunchträffen.
- Lunchträffarna är värdefulla för oss då man kan umgås, äta mat och få en fin stund tillsammans, berättar Marie. Många medlemmar nöjer sig med att bara vara med i klubben genom hemsidan men visst är det fantastiskt kul när vi kan träffas öga mot öga och lära känna varandra ännu bättre.

Lunchträffarna har blivit en väldigt populär aktivitet hos SeniorPorten och arrangeras en gång i månaden i flera städer landet över. Utöver luncherna arrangerar SeniorPorten resor, vandringar, kryssningar, sparesor och föreläsningar för sina medlemmar. Förhoppningen är att seniorerna ska kunna knyta nya bekantskaper och fördjupa gamla.
Just den här lunchen gästades seniorerna av Joe Formgren från reklambyrån Precis Reklam som varit med och utvecklat och tagit fram hemsidesplattformen där medlemmarna träffas online och kan lära känna varandra, diskutera, skriva och dela med sig av sina tankar om vardag, resor, samhället eller just de ämnen som de är intresserade av och vill diskutera.
– Det här har varit ett fantastiskt roligt och inspirerande projekt att få vara med och sjösätta, berättade Joe. Lunchdeltagarna fick också veta att hemsidan egentligen var färdig först nu så att alla som varit med sedan sajten öppnades i maj egentligen har varit betatestare och därmed även medutvecklare.

Deltagarna utbytte tankar och erfarenheter då de berättade varför just de var med i SeniorPorten. Anledningarna var flera men alla var överens om att lära känna nya människor och kanske få nya vänner för livet var avgörande.
- Det är fantastiskt att se nya vänskaper växa fram såväl på webbplatsen som under träffarna och arrangemangen, berättar en glad Marie Hedlund. Så nu när sidan börjat fungera fullt ut så är det dags att slå på stora trumman och börja värva nya medlemmar och fler ambassadörer i hela landet som vill ordna lokala lunchträffar och aktiviteter i sin hemkommun. Dessutom så skall vi informera de som ännu inte kommit igång riktigt om hur enkelt det egentligen är att umgås, både online och sedan att få träffas och umgås i verkliga livet förstås.

Framtida lunchträffar:
Västerås 30 november
Tierp 4 december
Strängnäs 4 december
Karlstad 5 december
Stockholm 5 december
För fler arrangemang se
http://seniorporten.se/luncher-resor-mm

 

Artikeln publicerades idag i Gestrike Magasinet http://www.gestrikemagasinet.se/articles/view/trevliga-lunchtraffar-med-seniorporten

En glad Marie Hedlund, verksamhetsansvarig på SeniorPorten.

En glad Marie Hedlund, verksamhetsansvarig på SeniorPorten.

Annons:

Annons:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK