Seniorporten

Dagens datum:

Konsten att bli gammal - SeniorPortens bokcirkel 6/4

Konsten att bli gammal - SeniorPortens bokcirkel 6/4

Datum: 6/4, Tid: 10:00, t.o.m. 8/3 kl. 11:30

SeniorPortens Bokcirkel träffas nästa gång onsdagen den 6:e april kl. 10.00. Då diskuteras "Konsten att bli gammal" av Tysklands kanske mest populära filosof Wilhelm Schmid.

Läs boken du också så ses vi och diskuterar boken onsdag den 6 april kl. 10.00
https://meet.jit.si/senior-tv

Om "Konsten att bli gammal"
Problemet med åldrandet i modern tid är att det har kommit att betraktas som meningslöst som en sjukdom som måste upptäckas i tid och bekämpas effektivt, tills den kan opereras bort. Men detta, hävdar Wilhelm Schmid, är en olycklig missuppfattning.
Åldrandet har en mening och vi måste lära oss att leva med åldrandeprocessen snarare än att försöka bekämpa den. Art of ageing istället för anti-ageing. Ett viktigt begrepp i västerländsk filosofi är jämnmod. Det gör livet lättare och rikare här och nu, och kanske är det överhuvudtaget inte möjligt att uppnå jämnmod förrän man blir äldre.
Allt står inte längre på spel, erfarenheterna är större, bilden vidare och bedömningen av människor och ting mer träffsäker. Den här boken är ett försök att sammanställa tio steg till jämnmod som man kan uppnå genom iakttagelser, erfarenheter och medvetna överväganden. Konsten att bli gammal är en tankeväckande och hoppfull bok.
En filosofisk pärla som utmanar vår syn på åldrandet.
Wilhelm Schmid är Tysklands kanske mest populära filosof.
Konsten att bli gammal har sålt i över 17 upplagor och översatts till en mängd språk.

Logga in för att anmäla dig till detta evenemang.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK