Fick tag i ett recept på "nyttiga kakor" som jag delar med mej här.
En mogen banan
2 dl havregryn
1 tsk kanel
Gör så här: mosa bananen och rör ner havregrynen och kanelen, forma till 12 st kakor,
Ugn 180 grader 15 min.
Lycka till!
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 10:10 av (Dold profil)
Fick tag i ett recept på "nyttiga kakor" som jag delar med mej här.
En mogen banan
2 dl havregryn
1 tsk kanel
Gör så här: mosa bananen och rör ner havregrynen och kanelen, forma till 12 st kakor,
Ugn 180 grader 15 min.
Lycka till!
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 12:56 av (Dold profil)
Tack för detta ! Precis vad jag behövde till mina övermogna bananer och mitt godissug!
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 14:13 av (Dold profil)
Tack för receptet! Passar mig perfekt som undviker socker och sötningsmedel. Så enkelt att göra också
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 14:36 av (Dold profil)
Så bra recept! Jag brukar göra bananpannkaka: Mosad banan och ett vispat ägg. Sn ster jag i stekpanna några minuter.
Kanske vore ett sätt att kombinera dessa.
havregryn
ägg
banan
kanel
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 15:17 av (Dold profil)
Det där verkar ju enkelt, jag bakar knappt numera men kanske provar. Kan man använda fiberhavregryn, det är vad jag har hemma? Kanel måste jag kolla om jag har.
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 15:59 av (Dold profil)
Lulekvinna skrev:
Det där verkar ju enkelt, jag bakar knappt numera men kanske provar. Kan man använda fiberhavregryn, det är vad jag har hemma? Kanel måste jag kolla om jag har.
Ja det går bra med fiberhavregryn, det är det jag använder.
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 17:50 av (Dold profil)
OBS! Ta reda på VAD fiberhavregryn egentligen är för något! (Det bör man veta om man t ex är glutenallergiker!
http://blogg.vk.se/kostbloggen/2012/04/24/havregryn-vs-fiberhavregryn/  ;
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 18:48 av (Dold profil)
Des skrev:
OBS! Ta reda på VAD fiberhavregryn egentligen är för något! (Det bör man veta om man t ex är glutenallergiker!
http://blogg.vk.se/kostbloggen/2012/04/24/havregryn-vs-fiberhavregryn/  ; ;
Länken ger inget svar på gluten.
Så här är det:
I fiberhavregryn tillsätter man vetekli för att få upp fiberhalten, därför innehåller Fiberhavregryn gluten. Vanliga havregryn kan innehålla spår av gluten, därför rekommenderas Glutenfria Havregryn för glutenallergiker.
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 18:54 av (Dold profil)
Des skrev:
OBS! Ta reda på VAD fiberhavregryn egentligen är för något! (Det bör man veta om man t ex är glutenallergiker!
http://blogg.vk.se/kostbloggen/2012/04/24/havregryn-vs-fiberhavregryn/  ; ;
Man är inte glutenallergiker utan man är glutenintolerant. Däremot kan man vara allergisk mot vete. Man ska helst inte säga glutenintolerant heller utan man ska säga att man har celiaki. Har inte anammat det uttrycket för då vet inte en kotte på restaurang eller café vad man menar.
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 19:11 av (Dold profil)
Tack annche och Des! Och jag är tack och lov inte glutenintolerant. Någon dag när inspirationen vill ska jag prova kakorna och kanske pannkakorna! ⚘
Skrivet: 23/2, 2019 kl. 20:37 av (Dold profil)
Tack annche för receptet! Jag råkar ha två övermogna nästan -bananer- som ingen vill ha. Här ska bakas kakor!
Skrivet: 24/2, 2019 kl. 07:52 av (Dold profil)
dhappy skrev:Länken ger inget svar på gluten.
Alldeles riktigt, men havre är det enda glutenfria sädesslaget, så då är det nog inte så bra att använda något med extra
vetetillsatser,. Eller hur?
Skrivet: 24/2, 2019 kl. 07:54 av (Dold profil)
MonaK45 skrev: Har inte anammat det uttrycket för då vet inte en kotte på restaurang eller café vad man menar.
Nej, och knappt jag heller..! (Huvudsaken är att man förstår vad som menas.)
Skrivet: 28/2, 2019 kl. 06:25 av (Dold profil)
Testade detta enkla recept (jättegoda) och bjöd grannen och hennes lilla 2-åriga son. Det uppskattades av båda två och hon sa att det är ju perfekt att ha med när sonen blir hungrig och man inte är hemma. Hon vill inte ge söta kakor till sonen. Själv tänker jag testa lite andra smaker också. Tror t ex att kakao kan bli gott ihop med banansmaken.
Skrivet: 19/3, 2019 kl. 10:35 av (Dold profil)
Jag har provat ett par gånger och tycker att kakorna blir godare med lite salt i. Kanel+kardemumma tyckte jag blev jättegott som smaksättning. Vaniljpulver är inte så dumt heller. Man kan säkert ha i en massa annat också som är gott, har funderat på hackad mandel, pumpafrö och gojibär. Jag får prova det nästa gång.
Annons: