Just nu sitter jag och smuttar på ett glas Falu rödvin. Ursprung Frankrike.
Funderar på om man ska äta falukorv till, ha, ha!
( i väntan på gästerna till min brors födelsedagskalas)
Skrivet: 11/3, 2023 kl. 14:31 av (Dold profil)
Just nu sitter jag och smuttar på ett glas Falu rödvin. Ursprung Frankrike.
Funderar på om man ska äta falukorv till, ha, ha!
( i väntan på gästerna till min brors födelsedagskalas)
Skrivet: 11/3, 2023 kl. 16:28 av (Dold profil)
Inte är det väl 1 april redan nu? Tänkte jag, men för säkerhets skull tog jag reda på att det faktiskt finns ett Falu rödvin. Det är som du säger, okomplicerat och kan drickas till allt enligt vad det skrivs. Dessutom har det en alkoholhalt på 13 % , så man får valuta för pengarna. .
Det här hade jag aldrig trott, så det får bli mitt lilla lördagsnöje.
Skrivet: 11/3, 2023 kl. 17:08 av (Dold profil)
Tofsan skrev:
Just nu sitter jag och smuttar på ett glas Falu rödvin. Ursprung Frankrike.
Funderar på om man ska äta falukorv till, ha, ha!
Falukorv inte fy skam. Testa falukorvskebab.
4 portioner
500 g falukorv, (lite fryst, lättare skiva)
2 msk kebabkrydda
4 libabröd
8 bladsallad.
8 små tomater
0,5 gurka
5 feferoni, inlagda, skivade
0,5 rödlök
4 msk kebabsås (gärna mer)
Gör så här
Skala falukorven och hyvla långa remsor med hjälp av en osthyvel. Det gör ingenting om inte alla remsor håller ihop.
Lägg falukorvsremsorna i en burk eller skål, strö över kebabkryddan och sätt på ett lock eller håll en tallrik över skålen. Skaka tills kryddan har spridit sig till alla remsor.
Stek korvremsorna i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. (Går bra steka i airfryer)
Fyll libabröd eller tortillabröd med sallad, skivad gurka, halverade tomater, skivad rödlök och feferoni. Lägg på falukorvskebaben och toppa med kebabsås. Tips: salladsmix i påse.
OBS! Kebabkrydda jätte starkt, tar över, så var försiktig med den!
Uppdaterad: 30/3, 2023 kl. 17:59
Skrivet: 12/3, 2023 kl. 00:48 av (Dold profil)
dhappy skrev:
Falukorv inte fy skam. Testa falukorvskebab.
Tack för tipset, dhappy! I ett svagt ögonblick köpte jag kycklingkebab från ICA - och satt där och visste inte vad jag skulle göra med den. Med hjälp av ditt tips kan jag nog skapa en liten improvisation.
Annons: