Igår kväll gjorde jag något som jag inte gjort sedan mina barn var små och kom hem ifrån skolan på eftermiddagen. Jag gjorde fattiga riddare. Egentligen ska det väl vara vetebrödsskivor som doppas i pannkakssmet. Jag hade bara vanligt, vitt formbröd och det gick precis lika bra. Åt tillsammans med lingonsylt och litet socker. Det var smaskens, tycker jag.
Fattiga riddare
- Klubbrum
- »
- Kulinariskt
- »
- Fattiga riddare
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 15:00 av (Dold profil)
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 15:02 av (Dold profil)
Mums! Det låter jättegott!
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 17:46 av (Dold profil)
Oj vad längesen jag gjorde såna.
Toppen!
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 19:02 av (Dold profil)
Det låter jättegott, men...Jag vill inte vara "språkpolis", men är inte det RIKA riddare. Min mormor blötte upp torrt vetebröd i bara mjölk och stekte, och det är Fattiga Riddare i min värld. Bara socker på - ingen sylt... Det kan jag fortfarande längta efter, men jag har aldrig vetebröd hemma. Ska nog pröva med formfranska..
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 19:32 av (Dold profil)
I min värld var det skivor av torrt vetebröd som mjukades upp i mjölk och stektes. Socker och kanel. Ingenting annat. Franskbrödskivor och pannkakssmet trodde jag hörde hemma i Amerika.
Men, eftersom ingen numera tycks baka rent oförfalskat vetebröd är det väl vitt formbröd man får ta till. Vad jag saknar de riktiga vetelängderna utan grejsomojs.
Skrivet: 29/1, 2020 kl. 19:34 av (Dold profil)
Raniva skrev:
Det låter jättegott, men...Jag vill inte vara "språkpolis", men är inte det RIKA riddare. Min mormor blötte upp torrt vetebröd i bara mjölk och stekte, och det är Fattiga Riddare i min värld. Bara socker på - ingen sylt... Det kan jag fortfarande längta efter, men jag har aldrig vetebröd hemma. Ska nog pröva med formfranska..
Kan kanske benämnas olika i olika delar av landet. Mamma gjorde så när jag var liten, alltså doppade i pannkakssmet och kallade dom Fattiga Riddare.
Annons: