Gott!

(Dold profil)

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 16:10 av (Dold profil)

Finns det något godare än ost och rödvin?

En vanlig måndag?

Camembert au calvados, som luktar apa

och som smakar gudomligt

Fromage du Pays Basque

gjord på ko- och fårmjölk,

hårdost med gul kant.

smälter i munnen

Ett rött Primitivo, 2015, från Italien.

Kvällen är räddad! yescheeky

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 16:26 av (Dold profil)

Låter gott! Har du några goda kex till osten? Cream cracker, digestive? Vindruvor? Marmelad? 

(Dold profil)

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 16:47 av (Dold profil)

Jag har hemgjord päronmarmelad med valnötter och fröknäcke.

(Dold profil)

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 16:57 av (Dold profil)

Jag köpte också en Camembert au Calvados (på Lidl?) men jag valde en Morbier i stället för Fromage du Pays Basque. Morbier är en av mina favoriter.

Jag dricker lika gärna ett fruktigt vitt vin till ost, t.ex. ett Moselvin. Rödvin matchar inte alla blåmögelostar, t.ex. Saint Aigur. Det känns som att tugga på aluminiumfolie då.

Efter jul, när fikonen är billiga, brukar jag koka fikonmarmelad med rödvin och valnötter. Sitter som en smäck till ost.

Hemgjord päronmarmelad låter gott! Det måste jag nog pröva.  Och fröknäcke... Har jag inte gjort på länge...

Oj, vad sugen jag blev!

(Dold profil)

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 17:28 av (Dold profil)

Jag köpte ostarna på Lidl. Morbier är också gott

Fokonmarmelad med rödvin och valnötter får man prova efter jul.

Skrivet: 30/10, 2017 kl. 20:28 av (Dold profil)

Päronmarmelad har jag aldrig hört talas om tidigare, Tofsan kan du dela med dig av receptet?cheeky

Skrivet: 1/11, 2017 kl. 09:22 av (Dold profil)

Jag hittade ett recept på päronmarmelad med ingefära

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014 

Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull med citronjuicen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter utan lock. Blanda ner ingefära och syltsocker i kastrullen, koka kraftigt ca 2 minuter. Ta från värmen och rör i citronsyra, låt stå ca 5 minuter. Skumma av marmeladen och häll upp i väl rengjorda burkar

PORTIONER: Ger ca 1 liter

1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)

färskpressad juice av 1 citron

1/2 dl färsk strimlad ingefära

4 dl syltsocker

1 tsk citronsyra

Uppdaterad: 1/11, 2017 kl. 09:23

(Dold profil)

Skrivet: 1/11, 2017 kl. 09:26 av (Dold profil)

Tac IAnita! Nu slipper jag leta. Jag lade i hackade valnötter på slutet. Blir lite extra gott att tugga på. smiley

Skrivet: 1/11, 2017 kl. 10:39 av (Dold profil)

Tack IAnita för receptet, detta måste man bara prova!smiley

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: