Kokat chutney idag...

(Dold profil)

Skrivet: 26/9, 2020 kl. 00:10 av (Dold profil)

Så otroligt gott att äta till kötträtter eller t.o.m på smörgås.

Jag gjorde på 3,6 kg gröna, ekologiska tomater, så det blev sex ggr receptet. Många ingredienser att finhacka,  och sedan fick allt puttra i två timmar. Fick ihop 10 burkar,  så nu är jag nöjd.

Uppdaterad: 26/9, 2020 kl. 00:17

Skrivet: 26/9, 2020 kl. 12:08 av (Dold profil)

Det låter gott att göra den på gröna tomater! 

Har du socker i det receptet? 

(Dold profil)

Skrivet: 26/9, 2020 kl. 14:59 av (Dold profil)

IAnita skrev:

Det låter gott att göra den på gröna tomater! 

Har du socker i det receptet? 

Ja,råsocker. En massa andra ingredienser, så det blir mycket hackande. Ska jag läggga ut receptet?

Skrivet: 26/9, 2020 kl. 15:31 av (Dold profil)

Gör gärna det!

Jag blev sugen att göra chutney på gröna tomater just. 

Men jag tål inte mat med mycket socker. 

Jag har aldrig gjort chutney. Men nu är tiden när man gör saker man aldrig gjort tidigare ha ha. 

(Dold profil)

Skrivet: 26/9, 2020 kl. 22:56 av (Dold profil)

IAnita skrev:

Gör gärna det!

Jag blev sugen att göra chutney på gröna tomater just. 

Men jag tål inte mat med mycket socker. 

Jag har aldrig gjort chutney. Men nu är tiden när man gör saker man aldrig gjort tidigare ha ha. 

Ja, det ju en del råsocker i förstås. Vanligt vitt socker använder jag sällan. Här kommer receptet iaf:

Chutney på gröna tomater

600 g gröna tomater 

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1 äpple

2 cm färsk ingfära

1 kanelstång

1 dl äppelcidervinäger

1,75 dl råsocker

en aning salt

Gör såhär:

Tvätta tomaterna och skär dem i kvartar.Finhacka lök, vitlök. och ingefära. Skala äpplet och tärna det fint.

Lägg alla ingredienserna i en gryta och  koka ihop till en ganska fast konsistens. Det tar tid!  Räkna på minst en timme på lagom småputtrig värme.

Häll upp i väl rengjorda burkar.

Chutneyn är god direkt, men allra bäst blir den efter några veckor.

Skrivet: 27/9, 2020 kl. 07:34 av (Dold profil)

Tack för detta! 

Skrivet: 1/10, 2020 kl. 13:54 av (Dold profil)

Nu har jag kokat chutney.

Jag använde 0,5 kg halvmogna  cocktailtomater.  

Jag la i en halv chili också. Jag såg att chili fanns i vissa recept, men jag vill inte ha det för starkt. 

Jag minskade sockermängden till tre matskedar och tog vanligt strösocker som jag har hemma. 

Angående vitlök så har jag upptäckt att det finns frusen hackad. Perfekt för mig som sällan använder vitlök. Slippa skala och hacka, och lukta vitlök på fingrarna hela dagen, ha ha. 

Det blev en påtaglig smak av äpple och kanel i chutneyn. Passar så himla bra ihop. 

Det blev jättegott! Lagom sött och starkt. Tack för tipset! 

Uppdaterad: 1/10, 2020 kl. 13:56

(Dold profil)

Skrivet: 1/10, 2020 kl. 16:14 av (Dold profil)

IAnita skrev:

Nu har jag kokat chutney.

Jag använde 0,5 kg halvmogna  cocktailtomater.  

Jag la i en halv chili också. Jag såg att chili fanns i vissa recept, men jag vill inte ha det för starkt. 

Jag minskade sockermängden till tre matskedar och tog vanligt strösocker som jag har hemma. 

Angående vitlök så har jag upptäckt att det finns frusen hackad. Perfekt för mig som sällan använder vitlök. Slippa skala och hacka, och lukta vitlök på fingrarna hela dagen, ha ha. 

Det blev en påtaglig smak av äpple och kanel i chutneyn. Passar så himla bra ihop. 

Det blev jättegott! Lagom sött och starkt. Tack för tipset! 

Vad kul att du blev nöjd! Det är ju som med alla recept, att man kan ändra lite som man vill. Jag t.ex. tål inte chili och valde bort det.

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: