Köttfärssås.

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 11:49 av (Dold profil)

Nu är det Höst. Då tänkte jag göra Köttfärssås och koka pasta till det. Med ett glas Rödvin till. yes 

Jag brukar göra Köttfärssåsen på blandfärs. Men, i  en del recept på nätet står det;  Högrev och fläskfärs ??

Man ska alltså blanda fläskfärs med Högrev.

Då undrar jag.  Vad är högrev för något ??   frown

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 12:06 av (Dold profil)

Hej Tintin!
Jag var också sugen på köttfärssås idag och har tagit fram en portion hemlagad ur frysen. Jag gjorde den på blandfärs, vill jag minnas och tänker piffa till den med att blanda i Mango Thaisås. Jag googlade på högrev och fick följande:

Högrev är ett tufft, segt och smakrikt kött som måste sjuda länge – ofta två till tre timmar – för att bli mört.

Lycka till med tillagningen, vilken köttfärs du än använder!
(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 14:29 av (Dold profil)

Köper bara blandfärs och den behöver inte blandas utan är färdig att användas.  Gör en rejäl sats med köttfärssås när jag ändå håller på och det kan bli många middagar med spaghetti, ris eller potatis till.  Lycka till!

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 14:42 av (Dold profil)

Jag gör köttfärsås på nötfärs. Högrev kan naturligtvis kokas till en god kryta, men bäst är att låta mala den och äta den som råbiff! Mycket gott kött till råbiff, tillsammans med några äggulor, kapris, lök och rödbetor! Mums! Jag äter sällan fläskött, eftersom grisarna är så kloka och  liknar oss i så mycket, (vi t.o.m. kan transplantera organ från dem). Lyckliga grisar, som slaktas på gården, äter jag gärna av både julskinka och karrékotletter ibland.

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 15:11 av (Dold profil)

Jag tog ut en låda med köttfärssås som fanns  i frysen idag. Var också sugen på den här rätten. Jag gör min på nötfärs. Jag har ris till. Kan inte äta pasta för jag tål inte gluten och mjölkprotein. Pasta som är gjord på annat sätt är inte lika god. Ha en bra eftermiddag.

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 19:46 av (Dold profil)

Jag tackar för de svaren.  Om man vill göra det enklare för sig så använder man sig av blandfärs, som man har gjort tidigare.

Man kan ju förstås följa receptet ändå, utom den där blandningen av  Högrev och fläskfärs. 

Enligt  Isabellas Recept ska man även hälla i några deciliter Rödvin i  Köttfärssåsen. 

Rödvinet jag köpte på Systembolaget,  där följde jag  ett tips från Dagens Nyheter. 

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 20:40 av (Dold profil)

Luna skrev:

Jag tog ut en låda med köttfärssås som fanns  i frysen idag. Var också sugen på den här rätten. Jag gör min på nötfärs. Jag har ris till. Kan inte äta pasta för jag tål inte gluten och mjölkprotein. Pasta som är gjord på annat sätt är inte lika god. Ha en bra eftermiddag.


Det finns glutenfri pasta som inte alls är så tokig.  Tål inte heller gluten och har lärt mig äta glutenfri pasta.

(Dold profil)

Skrivet: 15/10, 2024 kl. 21:42 av (Dold profil)

Högrev är en urgammal styckningsdel som blivit på modet och används av moderna kockar. Dock inte till det man förr använde den till - gryror och kalops - för det är det inga som lagar till längre.  Nu säljs den ofta som färs och marknadsförs som extra smakrik till hamburgare och köttfärssås.  Köttet är litet fetare och hamburgarna blir saftigare.  Köttfärs skall ju deklareras med fetthalt och fett är något konsumenter lärt sig undvika.   Därför blir köttfärsen torr och tråkig om man inte blandar ut den med något fetare med t.ex. fläskfärs eller färs på högrev eller annat fett.   

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: