Kycklingfärs

(Dold profil)

Skrivet: 23/1, 2022 kl. 21:22 av (Dold profil)

I veckan hade ICA extrapris på kycklingfärs, och jag köpte ett tråg med 800 för 60 kr (nåja, 59,90 om vi ska vara noga). Hälften av det gjorde jag Wallenbergare med potatismos, gröna ärter, lingon och gräddsås till idag. Ett prisvärt alternativ till den betydligt dyrare kalvfärsen. Nu har jag tre i princip färdiglagade middagar kvar plus 400 g färs i frysen. Någon som har ett bra tips till mig? Wallenbergare är gott, men omväxling förnöjer.

Uppdaterad: 23/1, 2022 kl. 21:23

(Dold profil)

Skrivet: 24/1, 2022 kl. 08:07 av (Dold profil)

Kycklingfärs är en fin produkt.

Nu senast gjorde jag Lasagne av det.

Blev uppskattat av dem som fick äta den. 

Skrivet: 24/1, 2022 kl. 08:11 av (Dold profil)

En TV-kock stekte små kycklingbitar med hackad gul lök och currymango-krydda. Hällde över grädde eller créme fraiche på slutet. Borde funka med färs också. 
Serverade med ris. 

Jag gjorde det några gånger och det blev gott. Sedan tröttnade jag på curry och lagade det inte mer smiley

Uppdaterad: 24/1, 2022 kl. 08:14

Skrivet: 25/1, 2022 kl. 13:44 av (Dold profil)

Jag har så svårt för kycklingfärs. Inbillar mig att hela kycklingen är nermald. I början på 2020 när det skulle handlas via internet så fick jag en felelverans från ICA Maxi (istf blandfärs). Nu tycker ni jag är hemsk men jag kastade den - ja det var ju faktiskt onödigt. ICA Maxi däremot var generösa och jag fick tillbaka beloppet x2 samt vid nästa leverans blandfärs gratis. Men när jag berättade detta för en väninna så sa hon "men det åt ju du här hos oss i den där xxx". Så nu har jag fått tänka om lite, men köper aldrig det själv.

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: