Majsknäcke med frön

(Dold profil)

Skrivet: 7/9, 2017 kl. 15:16 av (Dold profil)

Var hos en av mina döttrar och åt "världens" godaste knäckebröd. Om det är någon som vill prova så här är receptet:

2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl linfrön, 1 krm salt , ½ dl rapsolja, 2 dl kokande vatten och flingsalt.

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl. 

Lägg degen på bakplåtspappersklädd plåt.

Lägg på bakplåtspapper och kavla tunt så plåten täcks. 

Ta bort översta papperet, strö över flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 timma. Låt svalna och bryt brödet i lagom stora bitar.

Väldigt enkelt och inget kladd!

(Dold profil)

Skrivet: 7/9, 2017 kl. 15:46 av (Dold profil)

Detta ska jag prova. Hur många grader ska det vara på ugnen?

(Dold profil)

Skrivet: 7/9, 2017 kl. 16:53 av (Dold profil)

Det påminner om det bröd jag gör minst en gång i veckan, fast jag tar bara drygt 1 dl majsmjöl och dessutom 1 dl pumpakärnor. Övriga ingredienser och mått är desamma. Det skall vara i ugnen c:a 1 timme och 15 minuter vid 150 grader. Jättegott!!  Jag brukar skära det lätt på längden efter ½ timme och sätta in igen. Då är det lätt att bryta i hanterbara bitar. Tack för att du sprider receptet på ditt härliga knäckebröd, Tee77!

(Dold profil)

Skrivet: 7/9, 2017 kl. 19:10 av (Dold profil)

Förlåt, jag glömde : 150 grader cirka 1 timma. Se även Maggies ovan, tack Maggie!

Uppdaterad: 7/9, 2017 kl. 19:11

(Dold profil)

Skrivet: 9/9, 2017 kl. 08:41 av (Dold profil)

  • Fröknäcke

Tee77, såhär blev det denna gången. Jag tycker att jag gör likadant, men det blir ändå alltid lite olika.

Den här gången prövade jag med lite torkad basilika i och det blev gott. Kan rekommenderas och varieras!

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: