Måste käka glutenfritt - alltså är jag inte normal

(Dold profil)

Skrivet: 17/11, 2024 kl. 15:58 av (Dold profil)

Försökte köpa grillad korv med glutenfritt korvbröd härom dagen, men se det gick inte på Pressbyrån.  Dom för inte det brödet!!!!!  Sedan läste jag på Fb, om en tjej som också hade försökt och fick till svar:  vi har bara korvbröd för "normala personer".  Alltså kan man hårddra detta att vi med autoimmun, livslång sjukdom inte är "normala".  Nu tror jag inte den som svarade så, menade så illa som det lät, men hon borde kanske tänka litet längre innan hon häver ur sig en sån sak.

(Dold profil)

Skrivet: 17/11, 2024 kl. 17:13 av (Dold profil)

Jag har en väninna som har glutenintolerans och vi i gruppen som träffas då och då måste vi kolla noga att det inte finns gluten i maten. Jag tycker det går  ganska bra efter alla år och sjölv lagar hon mycket god mat och man märker inte ens att det saknas gluten.

Men det är säkert jobbigt att fråga hela tiden på restauranger och serveringar och gluteninnehåll i maten.

(Dold profil)

Skrivet: 20/11, 2024 kl. 08:24 av (Dold profil)

Löjligt.Hon var nog väldigt ung o begrep inte bättre än så.

(Dold profil)

Skrivet: 20/11, 2024 kl. 12:05 av (Dold profil)

Majvor skrev:

Löjligt.Hon var nog väldigt ung o begrep inte bättre än så.


Vi får hoppas att det var så.

(Dold profil)

Skrivet: 20/11, 2024 kl. 13:24 av (Dold profil)

Det kanske är en förklaring men ingen bra ursäkt. Säljer man sådana produkter får man väl lov att lära sig om allergier/intolerans för att bemöta sina kunder på rätt sätt.

(Dold profil)

Skrivet: 21/11, 2024 kl. 08:16 av (Dold profil)

Jag tål varken gluten eller mjölk och tycker att det är lite jobbigt att äta ute. Ofta blir det en sallad. Det kan bli lite tjatigt men bättre än att bli sjuk. En gång skulle jag äta ute med några kompisar och där fanns inget som jag tålde. Personalen var mycket tillmötesgående och lagade mat som jag tålde. En annan gång så beställde jag glutenfri och mjölkfri hamburgare. När jag fick min mat så frågade jag om den var gluten och mjölkfri. Det var den inte men som väl va så fick jag till slut min mat som jag tålde. Man får vara väldigt uppmärksam annars kan man bli väldigt sjuk igen. Jag tror att en del inte förstår hur allvarligt det kan bli om det blir fel.

(Dold profil)

Skrivet: 21/11, 2024 kl. 09:44 av (Dold profil)

Luna skrev:

Jag tål varken gluten eller mjölk och tycker att det är lite jobbigt att äta ute. Ofta blir det en sallad. Det kan bli lite tjatigt men bättre än att bli sjuk. En gång skulle jag äta ute med några kompisar och där fanns inget som jag tålde. Personalen var mycket tillmötesgående och lagade mat som jag tålde. En annan gång så beställde jag glutenfri och mjölkfri hamburgare. När jag fick min mat så frågade jag om den var gluten och mjölkfri. Det var den inte men som väl va så fick jag till slut min mat som jag tålde. Man får vara väldigt uppmärksam annars kan man bli väldigt sjuk igen. Jag tror att en del inte förstår hur allvarligt det kan bli om det blir fel.


Jo tack - efter 36 år med celiakidiagnos vet jag hur det är att inte tåla gluten.  Detta frågande och tjatande....... Du har det ju mycket värre när det även gäller mjölkproteinallergi.  Man blir inte "bara sjuk just då".  Man får även en inflammation i tarmen som måste läka, innan man är helt frisk igen.  Får jag i mig gluten kräks jag efter cirka 4 timmar och tömmer mig helt + att jag får några dagar till när jag inte mår helt bra.  Hur många gånger har jag inte försökt få folk att förstå hur jag mår.  

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: