Norrlandsbröd?

Skrivet: 13/1, 2018 kl. 18:34 av (Dold profil)

Min svärmor bakade ett mycket gott bröd. Fick aldrig receptet av henne. Hon var i från Tärendö församling och hennes systrar bakade samma. Det var som en tekaka men vad jag vet ingen jäst. Har även frågat övrig släkt på den sidan men ingen vet.

Tror att det måste vara en norrländsk recept. Undrar är det någon bakintresserat lapplandsbo som kanske har recept?? En chansning.

(Dold profil)

Skrivet: 13/1, 2018 kl. 23:43 av (Dold profil)

Bakning är inte min starka sida, men jag är ju uppvuxen i "lapptrakterna"

Ingen jäst, undrar om det är "rieska" som min mor bakade, och jag gillade den inte

Kavlades ut som i runda kakor som man "rutade" och eftersom jag inte gillade den har jag aldrig kollat upp receptet

Men det fanns en del då jag googlade, kan inte kopiera in hit

Kanske det finns någon annan som vet

(Dold profil)

Skrivet: 14/1, 2018 kl. 06:03 av (Dold profil)

Jag sökte på Rieska och hittade bl. a. detta recept. Enkelt och blir nog gott. Men som Doris säger, så finns det många fler recept om du söker på "rieska"

http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2012/03/21/rieska/

Rieska

200 g gräddfil
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kornmjöl

Blanda alla ingredienser i en bunke. Den kommer att vara väldigt lös men det ska den vara. Dela degen i fyra delar, sleva upp på en bakpappersklädd plåt och bred ut till 1/2 cm tunna kakor.

250°

Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter. Ät dem genast när de svalnat lite med smör på eller linda in rieskorna i en bakhandduk så håller de sig mjuka och låt dem svalna på galler för att avnjuta lite senare.

Skrivet: 14/1, 2018 kl. 10:56 av (Dold profil)

Tack för det. Ska kolla upp Rieska.

Skrivet: 14/1, 2018 kl. 20:21 av (Dold profil)

Å jag bara älskar recept med få ingredienser! Ska testa denna rätt. smiley

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: