Socker

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 10:28 av (Dold profil)

Just nu program på radion ang. socker. Det finns socker i nästan all färdig mat i affären, korv, leverpastej, pyttipanna mm
Det enda rätta är att laga maten själv från grunden och skippa sockret. Det behövs inte!
I butikerna ser man vad som tar upp mest plats på hyllorna. Det är godis, läsk, chips mm onyttigt. Det bäddar för ett sockerberoende som i längden inte är nyttigt.

Äter ni socker?

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 10:41 av (Dold profil)

Jag försöker undvika socker, men det är svårt då det finns insmygit i nästan all mat, ta till ex. Frukostflingor av alla de slag. Vänder ofta på paketen och läser på innehållet,  salt är också något som finns till överdrift i mycket. Det bästa är att laga maten från grunden själv men det är inte alltid man hinner eller har lust.

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 13:06 av (Dold profil)

Jag använder socker i mitt Te'.  Annars blir det inte så gott.

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 14:45 av (Dold profil)

Det går inte att undvika socker hur man än försöker.  Värre än sockret är ändå icke-sockret, de sötningsmedel som används i stället. De går inte att skilja ur i avlopp och reningsverk utan går ut i naturen och får konsekvenser man inte kan överblicka. Man vet t.ex. att fiskar, som har det svårt nog ändå, får hormonstörningar och blir små och sterila.  Jag äter hellre det socker som är nödvändigt i t.ex.  äppelmos och lingonsylt och där jag vet hur mycket som ingår än utsätter min kropp och omgivning för kemiska sötningsmedel. 

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 14:53 av (Dold profil)

Håller helt med Sigrid!

Jag äter hellre lite socker än minsta lilla uns sötningsmedel. Det har jag varit noga med att undvika i åratal, 

Minns med fasa när vi drack Fun light, tills jag upptäckte vad det var sötat med. Aldrig mer. 

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 15:00 av (Dold profil)

IAnita skrev:

Håller helt med Sigrid!

Jag äter hellre lite socker än minsta lilla uns sötningsmedel. Det har jag varit noga med att undvika i åratal, 

Minns med fasa när vi drack Fun light, tills jag upptäckte vad det var sötat med. Aldrig mer. 

När det bildades myrstackar inne i mitt växthus hällde jag Fun light (innehåller sötningsmedlet aspartam). - Myrorna dog omedelbart!

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 16:18 av (Dold profil)

Aspartam m.fl sötningsmedel kommer inte inom mina väggar! Däremot finns det ju alternativ att söta  med i stället för det vita, raffinerade sockret, som vi oftast använder (så även jag, då och då!). Men det finns ju råsocker, honung och kokos-socker t.ex. I Tofsans fantastiska banankaka, som hon tipsade oss om för ett tag sedan, sötar man med bananer. Några rekommenderar att söta med dadlar i vissa bakverk.

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 16:53 av (Dold profil)

Om ni visste så sjuk jag har varit av sötningsmedel,jag förstår att myrorna dog.Tyvärr vet jag inte om jag tål några över huvud taget så om där står sötningsmedel låter jag bli.Det är inte fel att äta vanligt socker men det ska naturligtvis vara med måtta.Alla råvaror välkomnas.

2.6.0.0

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 19:46 av (Dold profil)

Jag försöker utesluta socker så mycket jag kan. Läser på innehållsförteckningar. Bakar jag så halverar jag alltid sockermängden och använder kokossocker, råsocker eller honung. Aldrig vitt socker. 

Aspartam och andra sötningsmedel kommer inte innanför dörren hos mig. 

Uppdaterad: 30/1, 2019 kl. 16:34

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 20:38 av (Dold profil)

hedvig skrev:

När det bildades myrstackar inne i mitt växthus hällde jag Fun light (innehåller sötningsmedlet aspartam). - Myrorna dog omedelbart!

Kanske kan jag använda Fun light i min rabatt till sommaren om jag får myror igen.  Gäller bara att komma ihåg detta också!

(Dold profil)

Skrivet: 28/1, 2019 kl. 20:39 av (Dold profil)

Jag använder rent socker om jag måste, inga sötningsmedel här inte.  Minskar även ner på sockermängden.

(Dold profil)

Skrivet: 30/1, 2019 kl. 15:23 av (Dold profil)

Raniva skrev:

Aspartam m.fl sötningsmedel kommer inte inom mina väggar! Däremot finns det ju alternativ att söta  med i stället för det vita, raffinerade sockret, som vi oftast använder (så även jag, då och då!). Men det finns ju råsocker, honung och kokos-socker t.ex. I Tofsans fantastiska banankaka, som hon tipsade oss om för ett tag sedan, sötar man med bananer. Några rekommenderar att söta med dadlar i vissa bakverk.

Intressant! Tack för tipset! Det gäller att se upp när det står inget socker tillsatt på förpackningarna! Jag tror inte att sötningsmedlen är bra  för diabetiker heller!

Skrivet: 30/1, 2019 kl. 19:26 av (Dold profil)

Håller mig till honung och rårörda lingon men har tyvärr müsli med nötter i min yougurt, kanske inte det bästa. Man får se upp! Det blir havregrynsgröt oftare nu. Dricker aldrig läsk eller annat sött. Vatten duger gott, men det blir lite mjölk i kaffet dagligen. Jag tycker att matvaro-tillverkarna är cyniska idag. 

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: