Syltad pumpa, riktigt god

(Dold profil)

Skrivet: 17/11, 2020 kl. 20:49 av (Dold profil)

Hej
Igår gjorde jag syltad pumpa och det blev väldigt gott, det här receptet använde jag, verkligen värt att testa. Receptet kommer från www.receptfavoriter.se 2 burkar x 0,75 liter syltad pumpa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 dag 30 min
  • Klart på: 1 dag 45 min

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl ättiksprit (12%)
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 bit hel ingefära ca 20 gram
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk gula senapsfrön (valfritt)

Tillagning

  1. Dela pumpan i klyftor. Skär ut köttet och skär det i tärningar 1x1 - 2x2 cm stora.
  2. Koka upp alla ingredienser till lagen i en stor kastrull. Rör så att sockret smälter.
  3. Tillsätt pumpabitarna och koka upp. Ta av från värmen och låt stå att svalna. Sätt sedan in i kylen och låt stå ett ca ett dygn eller över natten.
  4. Ta till spisen igen och koka upp än en gång och låt sedan sjuda i tio minuter tills pumpan känns mjuk.
  5. Ta av från värmen och sleva upp pumpabitarna med en hålslev ner i väl rengjorda glasburkar. Tryck ihop pumpabitarna med en slev (ej med handen). Spara lagen.
  6. Koka upp lagen och häll den i burkarna över pumpabitarna så att det täcker.
  7. Sätt på lock och spara burkarna på sval och mörk plats.
  8. Syltad pumpa håller i upp till ett halvår. Öppnad burk förvaras i kylen.

Uppdaterad: 17/11, 2020 kl. 20:50

Skrivet: 1/12, 2020 kl. 13:13 av (Dold profil)

Väldigt smaskigt!

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: