Vad gör jag av dessa,söta,goda men med kärnor?
Vindruvor
- Klubbrum
- »
- Kulinariskt
- »
- Vindruvor
Skrivet: 16/8, 2018 kl. 16:13 av (Dold profil)
Druvsaft, Frida, så gott och du kan frysa den lagom i förpackningar.
Uppdaterad: 16/8, 2018 kl. 16:14
Skrivet: 16/8, 2018 kl. 19:07 av (Dold profil)
Är det Zilga, Frida? Så dom är redan mogna! Våra börjar skifta lite i röd/blått, tar nog säker en månad till innan dom är mogna.
Förra året gjorde jag gelé på druvorna och det blev riktigt gott.
Skrivet: 16/8, 2018 kl. 19:24 av (Dold profil)
Jag gjorde en burk gele och så fryste jag in vindruvor istället för isbitar.Det gör jag även med jordgubbar.Där är lite fler men inte tillräckligt till att göra saft.
Skrivet: 17/8, 2018 kl. 14:57 av (Dold profil)
frida skrev:
Jag gjorde en burk gele och så fryste jag in vindruvor istället för isbitar.Det gör jag även med jordgubbar.Där är lite fler men inte tillräckligt till att göra saft.
Vilken bra idé Cobea kom med att göra gelé.Det är himla gott till mycket och saft till alla gröter och puddingar vi ska sleva i oss i vinter!
Skrivet: 17/8, 2018 kl. 20:00 av (Dold profil)
Mitt BB har plockat massor med vindruvor och sen kokte vi saft. I morgon ska jag koka den med syltsocker och sen frysa i påsar.
Det finns mer druvor som inte är mogna än.
Skrivet: 18/8, 2018 kl. 09:15 av (Dold profil)
Ett annorlunda matförslag! ☺ Jag har recept (från lokaltidningen) på surströmmingsfrestelse. Någon som är intresserad? Som vanlig Jansson fast med surströmming. Jag har faktiskt inte provat själv men kanske vore nåt? ☺
Skrivet: 18/8, 2018 kl. 22:27 av (Dold profil)
Lulekvinna skrev:
Ett annorlunda matförslag! ☺ Jag har recept (från lokaltidningen) på surströmmingsfrestelse. Någon som är intresserad? Som vanlig Jansson fast med surströmming. Jag har faktiskt inte provat själv men kanske vore nåt? ☺
Ok. Följer det med en klädnypa då, eller ??
Skrivet: 19/8, 2018 kl. 08:01 av (Dold profil)
Tintin skrev:
Ok. Följer det med en klädnypa då, eller ??
Tintin skrev:
Ok. Följer det med en klädnypa då, eller ??
Nä det "gills " inte! Man måste ju känna doften så klart! ☺
Skrivet: 19/8, 2018 kl. 18:47 av (Dold profil)
Magnus Johansson, konditormästare, TV4 Nyhetsmorgon idag Tips vad man kan göra med frukt och bär. Han lagar pajer också.
Ni är ju proffs här, men något nytt för er också?
http://www.youtube.com/watch?v=BkM-B37f69s
Skrivet: 19/8, 2018 kl. 18:54 av (Dold profil)
Jag är inget matlagningsproffs...Men en Jansson (utan surströmming!) klarar jag. ☺ Och min favorit kålpudding fast det är länge sedan jag gjorde den...
Annons: