Seniorporten

Dagens datum:

Efterlängtade seniorbion återkommer till Angered

Efterlängtade seniorbion återkommer till Angered

Efterlängtade seniorbion till Angered

Publicerad: 26/9, 2019

Efter några års uppehåll återkommer seniorbion i Angered. En gång i månaden blir det film för seniorer och andra filmälskare som är daglediga. Filmerna kommer visas på Angereds Bio på Blå Stället i Angered centrum. Efter filmen blir det fika och samtal. Seniorbio arrangeras av träffpunkter i Angered, Angereds Bio och Kulturhuset Blå Stället.

Under fyra tisdagar i höst visas seniorbio på Folkets bio i Angered. Det har funnit en önskan från många äldre att kunna se bio på dagtid. Seniorbion är ett sätt att bredda kulturutbudet och göra det mer tillgängligt för den äldre befolkningen. Samtidigt blir det ett tillfälle för människor att mötas och uppleva saker tillsammans, säger Maria Näsfeldt från träffpunkterna. Efter filmen fikar vi tillsammans och pratar om filmen.

Kultur förbättrar äldres hälsa och livskvalitet
Kultur har betydelse för äldres hälsa och livskvalitet. Forskning visar att risken att drabbas av depression som äldre minskar för dem som går på bio, teater eller museum regelbundet. Genom att erbjuda en tid mitt på dagen hoppas vi också att människor ska komma som inte tar sig iväg på kvällsföreställningar.

Efterlängtad återkomst
Seniorbio är inte ett helt nytt koncept i Angered. För några år sedan ordnades seniorbio av Blå Stället och Angereds Bio och det var mycket omtyckt och välbesökt, säger Rickard Olsson, producent på Kulturhuset Blå Stället. När frågan lyftes från några pensionärer om det inte var dags igen var det ett enkelt beslut att ta. Seniorbion arrangeras nu av träffpunkter i Angered, Angereds Bio och Kulturhuset Blå Stället.

Locka med bra filmer och tillgänglighet
– Vi hoppas att seniorbion ska bli attraktiv och locka många seniorer, säger Alf Johnsen, Angereds Bio. Bion ligger nära bussar och spårvagnar och vi finns i gatuplan så det är lätt att komma in för den som har lite svårt att gå eller använder rullstol eller rullator. Jag tror också att vi är den enda biografen i Göteborg som har möjlighet att ändra våra stolar så att vi kan få in 15-20 rullstolar samtidigt. Med bra filmer och god tillgänglighet hoppas vi att seniorbion ska bli något att se fram emot.

Seniorbion visas tisdagarna 10 september, 8 oktober, 5 november och 3 december. Alla filmer startar klockan 11. Efter filmen serveras det fika och de som är med samtalar om filmen. Filmerna visas på Angereds Bio på Kulturhuset Blå Stället, Angereds Torg 13. Hela filmutbudet finns på https://angeredsbio.se

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK