Att klämma på gula katter.....

(Dold profil)

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 16:07 av (Dold profil)

Kom just hem från min matleverantör som är Coop. När jag gick förbi brödavdelning fanns där en låda med lussekatter. En förförisk doft av saffran kunde anas. Tog tången och överlade med mig själv hur många jag skulle kunna klämma i mig under helgen? Just när jag började plocka dök en kivnna upp. Hon frågade sin man, som stod rakt bakom mig, hur många och om hon skulle köpa lussekatter. Jag sa till damen att tången strax var ledig. Hon förklarade att hon inte behövde någon tång. Hon sticker ned handen i brödlådan och klämmer på ett par varpå hon lägger tillbaka bakverken och går sin väg. Just när jag var klar kommer paret åter och hon börjar plocka lucekatter med bara handen.  Jag sa till henne att hon ju även kunde ta de hon nyss klämt på varpå jag pekade ut de lätt deformerade bakverken. Hon mumlade något ohörbart men tog dem och med en lätt fnysning gick paret vidare för att, som jag misstänker, klämma på andra varor. Vi har ju alla våra hemliga böjelser.

Kanske var jag onödigt kittslig? Tänker på att det dels är förkylningstider och dessutom vet jag ju inte var hon nyss haft sin fingrar?

Nej då jag siktar inte på en karriär som kontrollant på Coop.

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 16:18 av (Dold profil)

Tyckte du gjorde helt rätt! Om någon klämmer på frukt (också tabu utom "topp till tå"-tryckning på

avokado enl mig!!) går det att skölja av - svårare med bröd och bullar! Sällan jag sett detta fenomen

som ni tydligen har på Coop i din vackra stad!  ----Men Leo - det är ju inte Lucia ännu!!!

(Dold profil)

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 16:20 av (Dold profil)

Jag tycker inte att du var onödigt kitslig, Leo! Jag hade nog också påpekat något - jag kanske rent utav hade lagt tillbaka mina katter och sagt något om att: Nej, jag ångrar mig - man vet ju aldrig vem som har klämt på dem förut.

Jag låter min ev. "klämmighet" visa sig på andra sätt.

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 19:27 av (Dold profil)

Så jäkla dåligt med dessa människor som känner och klämmer på olika varor i butiken! Som sagt, vem vet vad dessa fingrar har fingrat på tidigare?

Din Coop-butik och du också, är en månad för tidiga! Lusse är i december!  Leo, du får "hia" dig!

(Dold profil)

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 21:04 av (Dold profil)

Jovisst är jag alldeles föe tidigt ute med lussekatter. Varför heter det "katter" med uppbådande av all min fantasi kan jag inte någon likhet med vare sig Måns, Bill eller Bull. Nu handladet det ju om tidpunkten d v s datum. Hade inte doften av saffran nått min näsa hade jag nog struntat i detta med lussekatter. Förra veckan besökte jag ett varuhus i grannkommunen Tomelilla och si där hade man redan julgranar uppställda. En avdelning var deta bara jukpynt i.....Det sista skriver jag för att försvara min svaghet för doft av saffran

(Dold profil)

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 22:44 av (Dold profil)

Jag blev förstås nyfiken, varför heter det lussekatter. Googlade 
http://hogtider.wordpress.com/2013/12/01/varfor-heter-det-lussekatter/

Jag undviker bullar och bröd som folk kan klämma på! 

Skrivet: 11/11, 2017 kl. 22:46 av (Dold profil)

Små gulliga, krulliga kissar med saffransmak börjar tilltala mig också men Dan Brown och jag har inte haft tillfälle idag. Brukar en tång när jag är ute efter dem. Fy för de klämmande klåfingriga. Hade själv härsknat till cool.

(Dold profil)

Skrivet: 12/11, 2017 kl. 21:15 av (Dold profil)

Usch o fy för folk som klämmer på bröd och sånt som inte är paketerat.  Jag har en "fördel" eftersom jag aldrig kan köpa färskt bröd.

Måste äta glutenfritt och det finns inget färskt sånt bröd.  Inget ont än det har något gott med sig heter det väl ?

(Dold profil)

Skrivet: 13/11, 2017 kl. 09:53 av (Dold profil)

Jag hade också reagerat. Bakar mina själv så jag slipper slåss med bakterierna. Det jag också kan reagera starkt för är när man är på ett kondis och skall dricka kaffe. På disken står kakor på fat helt öppet utan lock. Där står folk och hostar och fräser över dessa, hur många basselusker far där inte ner i dess? Det är i och för sig inte kundernas fel, men man kan ju hålla avstånd. 

Skrivet: 13/11, 2017 kl. 10:43 av (Dold profil)

Instämmer helt klart. Detta skulle jag också reagera på.

Vet våra resor till Italien och vi handlade så fick man inte plocka frukten själv i en del butiker. Och fick man göra det så fanns det plasthandskar. Men i alla små städer och byar så var det en person som stod där, ibland en väldigt sträng herre. Det kunde jag ibland tycka att det var något att ta efter när man ser hur en del klämmer och plockar runt bland frukt och bröd här.

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: