Att skrämma bort rådjuren från blommorna

(Dold profil)

Skrivet: 6/6, 2017 kl. 21:58 av (Dold profil)

Under flera år har jag haft problem med att mina penséer blivit uppäta och naturligtvis trodde jag att det var rådjuren som var de skyldiga. Efter att ha lagt över hönsnät i många nätter tröttnade jag på detta och gick och köpte en dyr flaska med tricogarden som garanterat skulle hålla rådjuren borta från blommorna. 

Något förvånad blev jag när jag upptäckte att blommorna trots detta var knipsade och det som fick mig att inte längre misstänka rådjuren var att en liten planta med hänglobelia, som jag stoppat in under en EUpall över natten också var uppäten. Ja nu tror jag nog att det är en liten harpalt som besöker mig på natten och mumsar på mina blommor. Men, men den ska väl också ha mat. Mina grönsaksodlingar får jag väl täcka med fiberduk för att försöka skydda dem,

Men det känns ju lite snopet att efter mycket övervägande lägga ut så mycket pengar på denna mirakelvätska för att skydda mina växter mot rådjuren - och så visar det sig att de inte alls är de skyldiga.

(Dold profil)

Skrivet: 8/6, 2017 kl. 19:41 av (Dold profil)

Hi hi,vad snopet!Det finns många som älskar blommor!För rådjuren o kanske för harar duger nog "guldvatten!

Skrivet: 8/6, 2017 kl. 22:05 av (Dold profil)

Fick också mina penséer uppätna häromnatten av rådjur. Nu har jag stoppat i grillpinnar av trä med spetsen uppåt som brukar kunna hålla dom borta och så har jag lagt fårull i kanterna runt krukan. Jag är säker på att det är rådjur för dom kommer varje natt och hundarna skäller när dom är här. Trots att jag har stängsel runt tomten för hundarnas skull så håller det inte rådjuren borta, dom hoppar över. Penséerna börjar komma tillbaka nu. 

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: