Dessa eviga lurendrejare

Skrivet: 31/10, 2017 kl. 11:22 av (Dold profil)

På min mail får jag sedan flera veckor varje dag när jag öppnar upp en helsida med erbjudande om sexuella tjänster, avsändarna försedda med olika kvinnonamn mer vanliga i engelskspråkiga länder. Sedan några dagar har attackerna kryddats med avsändare med manliga förnamn och här handlar det om pengar, lån, erbjudande om pengar, o d.  Jag suddar och suddar ut och kastar i papperskorgen. Jag inser att jag saknar en tjänst kopplad till min mail som ska förhindra dessa intrång men har inte orkat ta itu med detta. 

Idag ringde en man till min sambo och meddelade på knagglig svenska att dom skulle komma och byra ut våra digitala nyckelbrickor till porten. Det skulle kosta en mindre summa och man skulle få faktura. Lurendrejeriförsök, min sambo avslutade bara samtalet. Det otäcka är att det just nu i vårt bostadsområde pågår stora arbeten med kranar etc för byte av rör nere i grunden och det har på olika sätt bidragit till att våra nyckelbrickor har fått programmeras om av olika skäl. Den som inte visste bättre, är mindre uppmärksam av olika skäl skulle kunna tro att att den som ringde oss var seriös. Förutom det där med att det skulle kosta, vi bor ju i en hyresfastighet och betalar inte för byte av nycklar etc. Men vad vet man, alla orkar kanske inte hänga med och vara tillräckligt vaksamma..

Det är verkligen andra tider nu. Ibland tänker jag på vad mina föräldrar, avlidna på 80-talet, skulle ha tänkt. 

Uppdaterad: 31/10, 2017 kl. 11:24

(Dold profil)

Skrivet: 31/10, 2017 kl. 11:59 av (Dold profil)

Samma här.  Får en massa konstiga mail på min skräppost och som Du Isa så raderar o raderar o raderar jag.  Sexistiska mail som ingen vettig människa är intresserad av kan man tycka.

Det där med nyckelbrickor (kanske är det detta som kallas för taggar ?) förekommer på området här också för dem som har HSB-lägenheter.  Jag hyr min lägenhet av ett bostadsbolag.  Vi har inga problem med detta, ännu, vi har vanliga nycklar och om vi slarvar bort en nyckel så får vi naturligtvis bekosta en ny.  Men det är ju en helt annan sak.

Ja det gäller verkligen att vara uppmärksam på vad som ringer........

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: