Idévärlden, svtplay

Skrivet: 18/2, 2018 kl. 22:06 av (Dold profil)

Måste säga att jag inte följt denna serie, men överraskades av det intressanta samtalet. Första avsnittet behandlar ämnet "sanning". Ett väldigt bra perspektiv på hela begreppet. Tänkvärt.. Hur vi från vårt mänskliga och känslomässiga perspektiv tolkar det vi får veta utifrån vår grupptillhörighet, vår inställning till det vi tror på och hur svårt det är att tolka det som sägs. Vad är sanning, är en - i sanning - viktig fråga. 

(Dold profil)

Skrivet: 18/2, 2018 kl. 22:29 av (Dold profil)

I kväll gavs sjätte avsnittet av åtta.

Det handlade om vad att göra för de lågutbildade männen.

Och hur skolan ska få pojkar att förstå att utbildning är viktigt.

Pojkarna halkar efter. Flickorna är mer målinriktade och studerar

flitigare.

Intressant program.

Skrivet: 18/2, 2018 kl. 23:20 av (Dold profil)

Det är det verkligen. Följde förra säsongen men har totalt missat denna. Det säger en del om hur man väljer vad man tar in, eller hur?

Manskulturerna med sina hierarkiska system är en fara för världen. Kuvade kvinnor som inte ens får bestämma över sina kroppar. Det är en skam för oss alla. Ser fram emot följande program. 

(Dold profil)

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 00:39 av (Dold profil)

Jag har inte följt den här serien och skulle kanske därför inte uttala mig, men i min värld finns det bara en sanning, nämligen den som du ser utspelas framför ögonen på dig. I samma ögonblick som du försöker återge den för någon annan, färgas den av DINA värderingar, DINA erfarenheter och DINA tidigare upplevelser, vilket - tyvärr, tyvärr - kan leda till felaktiga slutsatser. Men vi gör så gott vi kan ... yes

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 07:51 av (Dold profil)

Igår var det ett bra program, tycker jag. Lätt att förstå ämnet och språket.

Vissa gånger har språket varit så högtravande och fullt med facktermer att det har varit svårt för en 'vanlig människa' att hänga med. 

Jag har ju arbetat på gymnasiet och visst, jag har sett detta framför mina ögon. Flickorna pluggade och jobbade på MVG, generellt. Inte alla pojkarna. Vi brukade kalla dem för 'intelligenta latmaskar'. De orkade/ville inte anstränga sig. De trodde det skulle gå bra ändå. Chansade. 

Uppdaterad: 19/2, 2018 kl. 07:53

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 08:05 av (Dold profil)

Raniva skrev:

Jag har inte följt den här serien och skulle kanske därför inte uttala mig, men i min värld finns det bara en sanning, nämligen den som du ser utspelas framför ögonen på dig. I samma ögonblick som du försöker återge den för någon annan, färgas den av DINA värderingar, DINA erfarenheter och DINA tidigare upplevelser, vilket - tyvärr, tyvärr - kan leda till felaktiga slutsatser. Men vi gör så gott vi kan ... yes'

Håller med dig till 100%, Raniva! yes
Av samma orsak ogillar jag ofta div. "recensioner" - även här på SP. (Skriva vad man tycker, är en sak, men att påstå hur något ÄR, är en helt annan!)

Uppdaterad: 19/2, 2018 kl. 08:06

(Dold profil)

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 14:44 av (Dold profil)

Recension är recentens analys, en åsikt. Inte en absolut sanning. Det påstår väl ingen här på SP i sina recensioner.. Hur läsaren vill uppfatta recensionen är en annan femma!.

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 17:42 av (Dold profil)

Jag uppskattar medlemmar som recenserar det de ser på tv, film eller läser. Det är ett sätt att uttrycka sin personliga "sanning" och jämföra den med andras.

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 17:55 av (Dold profil)

dhappy skrev:

 Hur läsaren vill uppfatta recensionen är en annan femma!.

Exakt! wink

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 18:06 av (Dold profil)

gunnila skrev:

Manskulturerna med sina hierarkiska system är en fara för världen. Kuvade kvinnor som inte ens får bestämma över sina kroppar. Det är en skam för oss alla. Ser fram emot följande program. 

Måste betona att detta INTE behandlades i första programmet jag såg och som behandlade sanningsbegreppet. Bara en reflektion i övrigt... vet faktiskt inte varför jag kläckte detta här och nu? 

När vi uttrycker vår uppfattning - det är väl då vi får igång ett meningsutbyte/ diskussion. Och det vill vi väl ha, eller hur? Sanningen är ofta mer komplex och på en annan nivå. Hur som helst, ett tips att se detta avsnitt för den som inte följt serien.

(Dold profil)

Skrivet: 4/3, 2018 kl. 22:11 av (Dold profil)

Ikväll blev jag för en gångs skull irriterad

Två manliga ingenjörer och professor mer  mot en kvinna 

Bara den ena mannens nervärderande blick mot kvinnan fick mig att gå upp i atomer

Hon har så rätt i allt hon föreskriver, jordens resurser ÄR  begränsade

Dags att börja kolonisera rymden i etapper 

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: