Meditation

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 08:18 av (Dold profil)

Sedan många år tillbaka kör jag mina 2x20-minuterspass av TM varje dag! Gör det skillnad? Tror så faktiskt! Eventuella problem flyger iväg, lugnet infinner sig som att kura under det varma täcket när dagen gryr. Har du där ute någon erfarenhet? Jag började meditera på 70-talet, höll upp under många år men har nu återupptagit vanan.wink

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 08:30 av (Dold profil)

Jag tror inte att div. levnadsregler förlänger livet, nämnvärt. (Då skulle det finnas betydligt fler över 100 år.)
MEN, Man kanske "dör lyckligare", när det är så dags! angel

Inte helt fel, det heller!

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 09:36 av (Dold profil)

Jag hade en arbetskollega som gick upp mycket tidigt varje morgon och mediterade, jag beundrade hennes disciplin. Men jag kan tänka mig att meditation är något mycket välgörande. Det är lite som att blåsa iväg alla problem och se klart.

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 11:38 av (Dold profil)

Förlänga livet är väl kanske inte det man strävar efter i första hand utan förbättra kommunikationen inåt. Nå det som ligger förborgat utanför dig själv - den större verkligheten och utvidgandet av ditt medvetande. För mig är det den huvudsakliga strävan. Det skapar en tillit i livet som kan hjälpa dig att förstå din livsväg och ge dig en ökad närvaro. 

Mediterar inte själv enligt TM men har tyckt mig förstå att det är en bra metod.

Uppdaterad: 19/2, 2018 kl. 11:39

(Dold profil)

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 13:30 av (Dold profil)

Det är nog bra för både välbefinnande och blodtryck. Jag körde nån sorts avslappningsprogram för många år sen. Det var skönt och jag kände mig pigg efteråt. Det var under perioden jag jobbade på sjukhus, hade barn och familj och stressade.

Nu är jag pigg ändåsmiley

(Dold profil)

Skrivet: 19/2, 2018 kl. 21:35 av (Dold profil)

Jag fick en wiplashskada 1978 efter att ha krockat med en rattfyllerist och på den tiden visste man inte vad en sådan skada var eller hur man skulle behandla skadan. Fick av en sjukgymnast ett band som jag skulle lyssna på för att "läka" min skada. Det byggde på att man skulle slappna av sittande på en stol och "gå" igenom kroppen från ryggen till nacken. Det fungerade skapligt men inte blev jag bra. I många år fick jag väldig värk i nacken, huvudet och upp ansiktet men efter ca 5-10 år så blev det bättre. Denna övning var bra och fortfarande  så provar jag den ibland när jag lagt mig på kvällen.

(Dold profil)

Skrivet: 21/2, 2018 kl. 09:09 av (Dold profil)

Hej Nitargumman! Här har du en till! Har mediterat (TM) sedan 1974 och jag är ganska säker på att det hjälpt mig rent fysiskt. Jag har RA och har, tror jag, haft den under kontroll tack vare TM.. Dessutom fick jag en helt ny syn på tillvaron, mera glädje och mindre stress, och bäst av allt något som jag kallar "nature support"!

Jag har varit relativt regelbunden och under de hetsiga arbets- och barnaåren reste jag på retreat en helg fyra gånger om året för att få litet extra vila. På senare år har jag slarvat litet på kvällarna. När jag är bortbjuden eller har gäster hoppar jag över och numera har jag slutat att tala om hur bra det är - men jag tycker fortfarande att det är det bästa jag gjort, när jag började meditera enligt TM!

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: