Nu börjar mina tomater ge skörd, jag som jag drog upp från frön. Ny för mej är de gula pärontomaterna , de är så goda och milda i smaken.
Skrivet: 11/8, 2019 kl. 14:10 av (Dold profil)
Nu börjar mina tomater ge skörd, jag som jag drog upp från frön. Ny för mej är de gula pärontomaterna , de är så goda och milda i smaken.
Skrivet: 11/8, 2019 kl. 20:04 av (Dold profil)
Jag har otur med mina.Det kommer bara att bli gröna tomater i år ,men min dotter/svärson har massor och dom minsta små röda är så söta och goda. Dom förser mig så varför gör jag mig så mycket besvär? nä, jag får hålla mig till mina älskade blommor. Tycker också om dom gula pärontomaterna så njut på!!!
Skrivet: 11/8, 2019 kl. 21:08 av (Dold profil)
frida skrev:
Jag har otur med mina.Det kommer bara att bli gröna tomater i år ,men min dotter/svärson har massor och dom minsta små röda är så söta och goda. Dom förser mig så varför gör jag mig så mycket besvär? nä, jag får hålla mig till mina älskade blommor. Tycker också om dom gula pärontomaterna så njut på!!!
Tråkigt att inte dina tomater lyckas men du har ju tur att du får av din dotter, jag tycker det är så gott att äta dom direkt från växthuset så jag tar mej en vända dit ut emellanåt.
Skrivet: 12/8, 2019 kl. 20:24 av (Dold profil)
frida skrev:
Jag har otur med mina.Det kommer bara att bli gröna tomater i år ,men min dotter/svärson har massor och dom minsta små röda är så söta och goda. Dom förser mig så varför gör jag mig så mycket besvär? nä, jag får hålla mig till mina älskade blommor. Tycker också om dom gula pärontomaterna så njut på!!!
Min moster hade en gång ett recept på något som hon kallade tomatsallad på just gröna tomater. Det påminner (men bara lite) om bostongurka i konsistensen. Jag har gjort den själv för länge sen men kan inte lova att jag hittar receptet nu. Det finns nog men jag vet tyvärr inte var. Den var jättegod i alla fall...
Skrivet: 12/8, 2019 kl. 20:38 av (Dold profil)
Syltade gröna tomater.
Det har vi och våra förfäder/-mödrar gjort och gör av de gröna tomaterna. Det finns många recept. De läggs in hela i ättikslag. De får en ganska koncentrerad smak och är väldigt hållbara. Det blir så elegant att sätta fram skålar med dessa hela, vackra gröna tomater.
Dels köpte vi gröna tomater på torget och dels använde vi de sista av våra egenodlade som inte blev riktigt mogna. Nu finns de gröna tomaterna säkrast i invandrarbutiker.
Skrivet: 12/8, 2019 kl. 20:48 av (Dold profil)
I mitt recept läggs de inte in hela utan hackas smått och läggs in i en lag som jag tyvärr inte hittar...
Annons: