Ostkaka på squash
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 13:58 av (Dold profil)
Godkännes inte. Ostkaka ska smaka som Frödinges så de så.
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 14:38 av (Dold profil)
Ja, att få den kakan (i receptet) att smaka ost, lär nog vara rätt svårt! Varför inte kalla den för squashpudding då i stället?
Uppdaterad: 21/9, 2017 kl. 10:23
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 17:01 av (Dold profil)
Ostkaka är en form av ugnsbakad pudding som är gjord på mjölk, lite mjöl, ostlöpe, sötmandel, ägg, grädde och socker. Det har väl aldrig varit något krav att den skulle smaka ost, så varför skulle den här efterrätten gjord på squash göra det? Squash-kaka kanske är en möjlig benämning, men den påminner tillräckligt mycket om ostkaka, så om man kallar den för det, förstår nog de flesta vad man menar. Annche-45 skall ha stort tack för att du delade ditt recept med oss. Den är jättegod!
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 17:49 av (Dold profil)
Ja, för mig får man då kalla den för vad som helst..! ("I brist på bröd, tar man limpa" ...eller hur man säger!)
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 21:02 av (Dold profil)
annche-45 skrev:
Ostkaka på squash
Intressant recept, jag är svag för kakor med squash. Men smeten ska hällas i två pajformar står det, är det "vanliga" pajformar som oftast är ca 25 cm i diameter.? Eller mindre formar?
Skrivet: 20/9, 2017 kl. 23:05 av (Dold profil)
Sådan "ostkaka" har jag ätit många gånger och faktiskt den smakar som ostkaka. Denna läckerhet kan rekommenderas.
Skrivet: 21/9, 2017 kl. 08:20 av (Dold profil)
Leo: Då kan jag förstå namnet åtminstone, men möjligen borde det då heta: "falsk xxxx.." (Jag har aldrig ätit någondera, men får väl testa någon gång - kanske!;) Man kallar väl inte vetebröd för rågbröd, om man inte bytt ut mjölet t ex?
Jag har nu läst, att löpen har som funktion att få kakan/puddingen att "ysta" (stelna) till sig. Alltså sätter den tydligen ingen särskild smak. (Men i "den gamla hederliga" kakan finns åtminstone något som man kan göra hårdost av;)
Uppdaterad: 21/9, 2017 kl. 16:25
Skrivet: 22/9, 2017 kl. 16:09 av (Dold profil)
Isa skrev:
Intressant recept, jag är svag för kakor med squash. Men smeten ska hällas i två pajformar står det, är det "vanliga" pajformar som oftast är ca 25 cm i diameter.? Eller mindre formar?
Det går bra med två pajformar på ca 25 cm i diameter.
Skrivet: 24/9, 2017 kl. 20:05 av (Dold profil)
Tack för svaret annche, sån tur att jag har två sådana pajformar. Ska bli roligt att testa!
Skrivet: 7/10, 2017 kl. 19:37 av (Dold profil)
Nu har jag testat receptet, hade bara en squash och den vägde bara ca ett halvt kilo. Så jag tänkte att jag skulle halvera receptet och tog hälften av ägg och mjölk och socker -men glömde halvera mandeln och bittermandeln. Kom på detta först när jag redan hade blandat i all mandel. Men jag chansade och hällde allt i en pajform. Det blev gott ändå och smakade verkligen som ostkaka. Däremot blev kakan inte så hög, förmodligen pga för mycket mandel.
Skrivet: 7/10, 2017 kl. 21:50 av (Dold profil)
Isa skrev:
Nu har jag testat receptet, hade bara en squash och den vägde bara ca ett halvt kilo. Så jag tänkte att jag skulle halvera receptet och tog hälften av ägg och mjölk och socker -men glömde halvera mandeln och bittermandeln. Kom på detta först när jag redan hade blandat i all mandel. Men jag chansade och hällde allt i en pajform. Det blev gott ändå och smakade verkligen som ostkaka. Däremot blev kakan inte så hög, förmodligen pga för mycket mandel.
Roligt att du provade och tyckte om den. Jag har gjort den flera gånger och alltid uppskattad.
Annons: