Måste införskaffa mig en ny stekpanna
Det finns en djungel av dessa och jag har svårt att bestämma mig
Vilken vill du/ni rekommendera?
Tacksam för hjälp
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 08:22 av (Dold profil)
Måste införskaffa mig en ny stekpanna
Det finns en djungel av dessa och jag har svårt att bestämma mig
Vilken vill du/ni rekommendera?
Tacksam för hjälp
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 14:44 av (Dold profil)
Jag brukar handla på Clas Olson. Kan kosta ett par hundra för en bra teflonpanna. Finns många jättedyra också. Jamie Oliver bland andra.
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 18:04 av (Dold profil)
Jag har en Jamie Oliver, är mycket nöjd med den, hållbar beläggning.
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 18:17 av (Dold profil)
Själv har jag ärvt min mammas gamla stekpanna i järn. Jättebra - men jättetung!!
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 18:31 av (Dold profil)
Jag är också nöjd med min Jamie Oliver! Köptes till extrapris på CO för ca 300:- för mer än ett år sedan och den håller än trots nästan daglig användning och hög stektemperatur!
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 18:59 av (Dold profil)
Kolla Råd&rön- sidan med d eras test: https://www.radron.se/tester/mat-halsa--skonhet/stekpannor/
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 19:07 av (Dold profil)
Börja med att utgå från den spis du har. En traditionell elspis kräver en gjuten stekpanna med tjock botten för ett ultimat resultat, medan du kan använda betydligt tunnare stekpannor på gasspis eftersom en plan botten inte är lika viktig i sammanhanget. Har du däremot en induktionsspis behöver du välja en panna med magnetisk botten.
http://www.test.se/stekpannor/
http://www.electroluxhome.se/hem-hushall/koksgerad/inspiration-koksredskap/valj-ratt-stekpanna/
Jag har Hackman gjutjärn, har haft den ca 15 år och är nöjd med den.
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 20:01 av (Dold profil)
Jag har flera olika men den bästa är den gamla i gjutjärn!
Gammal eftersom jag hade med den när jag gifte mig
Funkar bra!Men tung!
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 20:16 av (Dold profil)
Ja, gjutjärn är nog allra bäst! Jag gjorde mig av med min gamla, från barndomshemmet ärvda, gjutjärnspanna för några år sedan. Den var jättetung! Den var lätt att hantera för några år sedan... men vi blir ju inte yngre och starkare med stigande ålder.
Skrivet: 3/6, 2018 kl. 22:33 av (Dold profil)
doris, jag har världens bästa stekpanna! Ja till o m två, en stor o en liten i lättvikts-gjutjärn. Den är lätthanterlig blir härlig stekyta m olja o smör och jag är supernöjd. Ronneby Bruk Ultra light Swedwen. Googla och beställ. Jag fick min dagen efter beställning. Värd varje krona, tror Å/H har den oxå, de är dyrare än på nätet.
Skrivet: 4/6, 2018 kl. 07:59 av (Dold profil)
Jag håller också på gjutjärnspanna. Men, som sagt, det är inte alla som orkar hantera dem längre (och det lär inte bli
lättare med åren)! MEN de går att använda även på moderna induktionsspisar!
Det där med "lättviktsgjutjärn" gör mig direkt misstänksam. Då kan det nog inte vara en genuin, gammaldags panna. (?)
Uppdaterad: 4/6, 2018 kl. 15:07
Skrivet: 4/6, 2018 kl. 20:54 av (Dold profil)
Ja, det är en modern gjutjärnsstekpanna som är lätthanterlig för svaga händer! Den fungerar som min gamla men är lite tunnare och mycket lättare. Jag är mycket nöjd.
Uppdaterad: 4/6, 2018 kl. 21:10
Skrivet: 5/6, 2018 kl. 07:29 av (Dold profil)
Jag menar bara: VAD har de ersatt "tyngden" i det gamla gjutjärnet med? (Någonting måste det ju vara...)
Har letat på nätet, men får inte fram några exakta fakta (förstås). Forskning pågår vistt ff.
Blir lite extra misstänksam när man inte talar om "innehållet"..!
Jag har blivit lite "emot" allt nytt de hittar på numera. (;) Inte för min (vår) egen del, men det kommer ju
fler, efter oss ..! (Allt nytt är inte bara "bra"...)
Skrivet: 5/6, 2018 kl. 20:45 av (Dold profil)
Des, det är bara gjutjärn, inget annat, bara så mycket mindre, det är därför den är så lätt! Järnrikt och bra!
Doris, Jamie Oliver är oxå bra, finns fler. Jag rekommenderade bara den jag är så förtjust i . Ska bli kul o höra vad du väljer.
Annons: