Seniorporten

Dagens datum:

Författare - att skriva tillsammans

Publicerad: 5/12, 2020

Ett sammandrag från föredraget den 3 december Författare - Att skriva tillsammans

Först en resumé från de tidigare föreläsningarna

Träffade en skrivarcoach som vände om mig helt. Under den skrivarkursen kom kaninboken Dvärgkaninerna Nisse och Nelly till. En bok som handlar om en familj med mamma och tre barn samt kaninerna Nisse och Nelly.

Den boken finns nu översatt till flera språk och har även fått många nya användningsområden.

Efterfrågan och nyfikenheten från barn kom om att de ville läsa mer om kaninerna Nisse och Nelly.

Bok 2 SKUTTA PÅ! Nisse och Nelly på nya äventyr blev en fortsättning från bok 1 men böckerna kan även läsas var för sig . Har nu också översatts till ytterligare språk.

Efter dessa böcker så hade jag fått mycket kunskap från personer som jag intervjuat såsom lärare, pedagoger, veterinär, uppfödare och personer som tycker mycket om kaniner.

Plötsligt händer det!

Bok 3. Nu upptäckte jag att det var lärorikt att jobba tillsammans med andra som hade kunskap om kaninuppfödning. Här i Sverige finns det många duktiga veterinärer och uppfödare av kaniner. I den här boken har jag bjudit in en veterinär som specialiserat sig på kaniner, fåglar och gnagare. Du kan även läsa om några kaninuppfödare som finns i vårt avlånga land och som berättar om sina erfarenheter.

Min ambition med boken är att ge barn, vuxna och kaniner stimulans, tips och idéer. Mitt syfte är att beskriva olika kaniner och möjligheter att ha en trevlig kanin som familjemedlem.

Några personer som lämnat bakgrundsfakta är kända både här i Sverige och utomlands. Alla har goda kunskaper inom sin verksamhet.

Kaniner är ofta det första djuret som man har som barn och kaninen är enligt många familjer det perfekta djuret. Lagom stort att ta ansvar för. Nästan alla tycker om beröring till djur och någon att och kela med. Kontakten med djur utvecklar barns och vuxnas omsorg med tanken om att få respekt för djur som levande varelse.

Självklart är det i första hand vuxna som ska ta huvudansvaret för hur vi behandlar kaninen som familjemedlem. Som man vill bli behandlad själv ska man även behandla andra och det gäller både djur och människor.

Boken börjar med att presentera kaninungarnas första veckor och hur ungarna utvecklas.

Kaninmamman och hennes ungar behöver daglig tillsyn av uppfödaren flera gånger per dag för att bland annat se till så ungarna får i sig mat!

Min förhoppning är att du får glädje av att möta de kreativa personerna i boken och få en egen kanin i framtiden.

Kaniner passar väldigt bra för både unga och gamla. Man blir aldrig för gammal för att kela med en kanin

SKUTTA PÅ och häng med!

 

Hälsningar

Christina Johansson författare

Cha.j@telia.com

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK