Maries mathörna - frukost

Publicerad: 10/8, 2020

Hej på er!

I dag på Maries mathörna pratade vi om frukost och denna gång var det ägg, fil, yoghurt, frön, nötter, bär, honung och havregrynsgröt samt en ingefärashotts som frukostmenyn och prat kretsade runt. Jag pratade om vilken vitaminer och mineraler livsmedlen innehåller och hur det stärker vår kropp och knopp.

I dag när vi är så påverkad av Coronaviruset är det väldigt viktigt att vi vet att vi kan boosta vårt immunförsvar med rätt livsmedel men också vara medveten att göra det själv så att du vet vad du får och vad det innehåller.

Nästa måndag kommer jag att göra tre stycken röror som passar både till fisk, kött, sallad och på smörgås eller bruschetta som blir enkla och omtyckta starters att bjuda på.

Recept på ingefära o apelsinshot

4-5 cm ingefära skala och skär i bitar
3 stora skalade apelsiner
5 dl vatten
1 tsk honung (fördel med flytande)

Kör allt i en blender/mixer på hög fart och så pass länge att ingefäran blir söndermald.
Häll upp på flaska – håller ca 4 dagar. Vill du spetsa till det går det bra att ha i en halv chilipeppar. Jag ganerade med rosmarin som passar bra till drycken.

Friskt, gott och nyttigt.

 

Annons:

Annons: