Maries mathörna

Publicerad: 13/7, 2020

Tillfälle nr 2 av Maries mathörna fortsatte i ungefär samma spår som första. Vi pratade om näringsvärdet i grytan och hur det påverkar kroppen. Även denna gång har jag valt en lättarbetad gryta med mycket grönsaker och rotsaker i kokosmjölk, en gryta som man kan variera fisk, kött eller kyckling till och passar perfekt att göra några extra portioner så att den räcker några dagar. Likaså går det även bra att byta ut och lägga till andra grönsaker ex zucchini, spetskål, limegräs och limeblad.

Thailands inpirerad gryta med kokosmjölk och röd curry

Ingredienser

1 st röd paprika
2 st salladslökar/lök
1 st broccoli
1 st stor tomat
2 st morötter
7 st Brytbönor/sockerärtor
1 msk hackad ingefära
2-5 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
3 dl mjölk
1 st chili peppar
2 tsk fisksås
1tsk mushroom soy
3 tsk rapsolja att steka i

 

Tillagning

  1. Börja koka jasminris om du vill ha det till, vill du ha bulgur eller couscous går det lika bra
  2. Skölj, rensa och skär grönsaker. Skölj och strimla salladslöken.
  3. Fräs currypasta och morötter 30 sekunder, häll i resterande av grönsakerna, ingefäran och chili pepparn 30 sekunder.
  4. Tillsätt kokosmjölk och mjölk.
  5. Tillsätt fisksås och mushroom soy. Smaka av med currypasta
  6. Låt grytan puttra ihop sig ca 5 – 7 minuter.

 

Nästa gång kommer vi prata om frukostar, välkommen till Maries mathörna

Annons:

Annons: