Seniorporten

Dagens datum:

Digital bokcirkel om "Den sista gåvan"

Datum: 1/12, 2021, Tid: 10:00, t.o.m. kl. 12:00

Det är november och Nobelpristider. Den här gången läser vi årets Nobelpristagare i litteratur Abdulrazak Gurnah och boken Den sista gåvan.

Människan i Den sista gåvan är offer för sina omständigheter, illa tilltygade av den globala migrationens tidsvattensfrågor, på flykt från sig själva. De är märkta av förlust, skam och rädsla. Med mästerhand skildrar Abdulrazak Gurnah deras rotlöshet, skuldkänslorna till dem som lämnats kvar, deras längtan efter tillhörighet och deras försök att uppfinna sig själva på nytt. Det här är berättelsen om den sköra gränsen mellan förlust och frihet, mellan gamla svek och nya lojaliteter” (Bokus)

Det kan tyvärr finnas risk att boken ännu inte finns att tillgå, som någon i cirkeln också meddelade, men boken borde inom kort finnas tillgänglig.

Bokcirkeln är öppet för alla medlemmar i SeniorPorten med en begränsning på antalet deltagare per träff.

För att delta i mötet så behövs endast en dator med kamera och mikron och ingen annan programvara behövs. Man kan även delta med läsplatta eller telefon men då laddar man hem en kostnadsfri app.
Föranmäl er med fördel i formuläret nedan. Kommentera gärna om du anmält dig eller har frågor kring arrangemanget.

Exklusiv intervju: Jessika Gedin intervjuar årets Nobelpristagare, den tanzaniske författaren Abdulrazak Gurnah. Anne Swärd, ledamot i Svenska Akademien, berättar om valet av pristagare. Författarpanelen läser Gurnahs roman Den sista gåvan. På scenen: Jaqe med låten Korset. https://www.svtplay.se/video/32790895/babel/babel-sasong-34-avsnitt-6

Vi ses onsdag den 1 december. https://meet.jit.si/senior-tv
Varmt välkomna!

Sista anmälningsdatum (2021-12-01) är passerat, och det går därför inte längre att anmäla sig.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK