Vitaepro - undergörande eller bluff?

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 11:52 av (Dold profil)

Hur många gånger har man inte sett TV-reklamen med den äldre kvinnan som nu orkar leka med barnbarnen eller den äldre mannen, ibland gammal känd idrottare, som nu åter kan hugga ved och liknande. Därför att dom äter Vitaepro. Reklamen för detta medel har ju pågått i åratal och tycks vara livskraftig. Själv har jag alltid varit skepisk till dylika medel -men vad vet man? Någon som provat?  

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 18:02 av (Dold profil)

Jag har undrat samma sak. 

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 18:23 av (Dold profil)

En tidigare medlem här sade att produktionen av Vitaepro var farligt för miljön:

"Jag antar att bland oss här på SP finns någon eller några som äter VitaePro och känner positiv effekt. Min uppmaning är: Sluta med det! Den förhöjda livskvalitet du tycker dig märka av, är förmodligen en placeboeffekt. ("Svårt ord? Ja visst! Men Googla då!). Och Googla även på just VitaePro! Strunta i alla länkar som har adressen vitaepro.xx. De är bara reklam för varan. Läs de andra och begrunda! Förutom trolig placeboeffekt, har kapslarna stor negativ inverkan på din ekonomi. Dessutom, och det är min huvudsakliga invändning mot bruket, skadar dessa till synes oskyldiga små kapslar den ekologiska mångfalden på vårt ömtåliga klot. Jag tänker då på krilltrålningen, som rovdrivs för att få fram den olja som kapslarna huvudsakligen innehåller. Krillen ligger nära botten (i dubbel bemärkelse) av vår näringskedja. Det betyder att nästan alla marinlevande arter är beroende av krillens fortbestånd. En annan effekt som rovdriften har, är att de folkslag som lever kustnära som fiskare, får allt svårare att hitta den bytesfisk de är intresserade av. Armod, även för delar av mänskligheten, blir alltså följden av storskalig trålning efter krill. Marokanska fiskare tex, klarar inte längre att livnära sig på sitt månghundraåriga yrke. Många dör tom i sitt armod. Norge är en av storskurkarna i sammanhanget. Parentetiskt vet vi ju att norrmännen har en hel del annat på sitt samvete vad gäller marin rovdrift och VitaePro är ett norskt påfund och ett norskt företag."

Uppdaterad: 9/3, 2018 kl. 18:24

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 18:40 av (Dold profil)

Oj, det var mycket på en gång! 

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 19:27 av (Dold profil)

Att äta riktig mat (ej med socker i ) och motionera så gott man kan, tror jag på mycket mer än på olika piller. Dessutom tänker jag att de företag som har råd med all reklam antagligen tjänar hur mycket som helst, på lättpåverkade människor. Allså inte enbart miljöpåverkan.

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 21:23 av (Dold profil)

Tack Per14 för den informationen ovan (från en tidigare medlem), det var ord och inga visor! Tja, så ligger det kanske till..? Dessutom ska man inte förakta placeboeffekten, det har jag ofta tänkt. Men reklamen fortsätter oavbrutet -sedan hur länge..? indecision

Skrivet: 9/3, 2018 kl. 23:41 av (Dold profil)

Nu googlade jag Vitaepro och ingrediensen är inte krill utan flygbläckfisk som fångas enligt uppgiften på ett miljömässigt vis. Kanske stämmer inte de uppgifter jag citerade.

Jag bifogar ingredienserna:

"Ingredienser: Olja från flygbläckfisk (calamari*), kapselskall (fiskegelatin, fuktighetsbevarer. (glyserol)), D-alfa-tokoferol, betakaroten, antioksidanter/antioxidationsmedel. (tokoferolrikt ekstrakt, askorbylpalmitat), solsikkeolje/solrosolja, rosmarinekstrakt, emulgator/emulgeringsmedel (soyalecitin), kolekalsiferol. *Innehåller olja ..."

Men det stämmer att det är fiskolja och då kanske man kan äta fet fisk med hög omega 3 halt. Det är nog billigare och godare.

Uppdaterad: 9/3, 2018 kl. 23:51

(Dold profil)

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 00:09 av (Dold profil)

Den tidigare medlemmen fick mothugg när det begav sig. Man tyckte medlemmen kom med felaktiga fakta om tillverkningen. Jag äter Vitaepro, jag är frisk. Om det är preparatets tjänst, det vet jag inte.

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 07:44 av (Dold profil)

Håller verkligen med de som är negativa till kapslarna. Har en väninna som lägger 1500 i månaden på diverse s k hälsobefrämjande piller. Hävdar att det är nödvändigt men ekonomin urholkas. Bra, varierad kost, motion och ett positivt sinne är nog lika effektivt. Det är min tro! Tröttsamt med all reklam som skall få oss att köpa, köpa.

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 13:30 av (Dold profil)

Tack Per14 för ytterligare information om vad Vitaepro innehåller! Mycket olja och s a s smörjande saker alltså. Men kan detta via matsmältningen verkligen transporteras till lederna, det kan man ju undra eftersom åldrandet alltid fortgår på sitt eget speciella sätt. Kroppen blir  väl kort sagt torrare och spänsten avtar och lederna knarrigare. I reklaminslagen ska man ju få den känslan av att Vitaepro hjälper nästan omedelbart, man börja med pillren och -vips- kan man hugga ved igen utan att få ont eller liknande .Eller tumla om med barnbarnen.  Om det nu finns några av ingredienserna som verkligen stannar i kroppen och gör lederna smidigare borde väl detta ta sin lilla tid innan det blir resultat. 

Men det är väl upp till var och en att prova. Samt i så fall satsa en slant på. 

Uppdaterad: 10/3, 2018 kl. 13:31

(Dold profil)

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 13:53 av (Dold profil)

Nitargumman skrev:

 Bra, varierad kost, motion och ett positivt sinne är nog lika effektivt. Det är min tro! 

Så sant!
För min del tar jag en Vitaepro v.a.d. 1 Magnesium också v.a.d. 1 Ginseng och 1 Omega-3 dagligen.Det blir inte så dyrt. Men varför gör jag så? Jo, jag äter inte tillräckligt varierad kost dagligen. Då är det lätt ta till onödiga? kosttillskott. Går inte på gym, promenerar dock ofta och jobbar än.

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 14:02 av (Dold profil)

Precis vad jag skrev ovan 13.30, det är väl upp till var och en att prova. Och att välja hur man vill sköta sin hälsa. Intressant att läsa hur du gör dhappy som alltså tar koststillskott därför att du inte får i dig tillräckligt varierad kost dagligen. 

Omega-3 har jag av och till funderat på eftersom jag inte äter fisk särskilt ofta. Fet risk klarar inte heller min mage av. 

(Dold profil)

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 14:46 av (Dold profil)

Jag äter Omega-3 eftersom jag inte äter fisk alls. När jag var liten tvingades jag att ta fiskleverolja varje dag vilket har resulterat i att jag inte äter fisk idag. Jag har försökt men det både luktar och smakar väldigt illa. Det är synd för fisk är ju så nyttigt. 

(Dold profil)

Skrivet: 10/3, 2018 kl. 14:51 av (Dold profil)

Jag slarvar också med maten - har totalt tappat aptiten och tycker inte det är gott och inte (längre) att det är kul att laga mat. Jag äter tre st kosttilskott dagligen just för att komplettera med det, som jag annars inte får i mig; jag kallar dem MOD. M står för mineraler = Magnesium och Zink, O för Omega 3 och D för D-vitamin. Allt framställt av naturliga ämnen.

Skrivet: 11/3, 2018 kl. 11:13 av (Dold profil)

Biggan_ skrev:

Jag äter Omega-3 eftersom jag inte äter fisk alls. När jag var liten tvingades jag att ta fiskleverolja varje dag vilket har resulterat i att jag inte äter fisk idag. Jag har försökt men det både luktar och smakar väldigt illa. Det är synd för fisk är ju så nyttigt. 

En fråga till dig -och även till Raniva eftersom ni båda har Omega 3 dagligen.. Upplever ni att det kommer en eftersmak efter att ni svalt kapseln? Jag har nämligen funderat på att prova Omega 3 men minns att jag för många år sedan provade något liknande (minns ej namnet) och eftersmaken som påminde om gamla tiders äcklig fiskleverolja gjorde att jag slutade. Vore intressant att få höra vad ni tycker! 

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: