Anders Borg

Skrivet: 11/8, 2017 kl. 19:13 av (Dold profil)

Jag har nu läst Katarina Wennstams uttalande. Jag blir mörkrädd: "Antingen har du det i dig eller inte." Menar hon att man föds med en övergrepps-personlighet? Sedan tror jag inte heller att det är så enkelt att det enbart handlar om alkohol plus arbetsbelastning. Jag tänker att det handlar om, som du säger, att han har problem med självbilden: att han bär på en omedveten kränkt föraktad självbild som han agerar ut mot kvinnor och män, fast på olika sätt. Han nedvärderar kvinnor och vill visa sig överlägsen andra män, han har större p. än dem. Men som sagt detta är bara spekulationer kring det som framkommit i media, bl a att han fick vredesutbrott då han inte fick bo i värdens hus. 

Uppdaterad: 11/8, 2017 kl. 20:01

(Dold profil)

Skrivet: 11/8, 2017 kl. 22:07 av (Dold profil)

Jadu det är säkert nåt åt det hållet.

Jag tänkte att han nog fått "sex på huvudet"..... hon är väl sexig eller?

Haha....ja man kan spekulera men självbilden har nog fått sej en törn.

Såg i vår tidning att det var kongress på Riviera Strand här i Båstad. 

Här var F, Reinfelt m.fl och så Anders Borg....han såg lite hopsjunken ut...

Det var mina spekulationer....trevlig helg.

(Dold profil)

Skrivet: 11/8, 2017 kl. 22:12 av (Dold profil)

Raniva skrev:

Om han drömmer om att gå tillbaka till politiken, så är han nog "rökt" nu - iaf för ett tag framöver. Han är inte ensam om att ha levt under press då och då. Det har t.ex. även jag gjort, vissa perioder, av olika skäl... Inte sprang jag omkring och blottade mig eller klämde andra människor i skrevet på varken privata eller "offiiciella" fester för det! Jag hänvisar än en gång till Katarina Wennstams uttalande, (se bild ovan). Man undrar hur hans kvinnosyn och självbild ser ut.

Åh  då fick jag ett kvällsskratt....tack .

Nädu oftast har man väl press och bekymmer men inte bär man sej åt såhär...ska försöka sova nu

(Dold profil)

Skrivet: 12/8, 2017 kl. 17:40 av (Dold profil)

Per14, jag tror inte att Katarina Wennstam lade några psykologiska / filosofiska aspekter i sitt uttalande om att "AB har det i sig". Om jag minns rätt, så var han en "nobody" - kompis till F Reinfeldt - när han blev utsedd till finansminister - utan någon tidigare anknytning till politiken. Rätta mig om jag har fel. Det talades också om att han var en "helt vanligt man, som hade miljonskulder på sitt radhus".

Månne hans klättring på karriärstegen gick lite för fort? Var jämt i rampljuset, blev en "viktig" person. Och att han på basis av detta skapade sig en självbild, som han nu inte kan leva upp till.

Efter att han lämnat politiken fick han en del topp-uppdrag inom näringslivet, men han blev inte riktigt den offentliga person, som han varit van att vara. Kan det vara så, att han "saknar" detta att "alltid synas" - att det är viktigt för honom att få bekräftat att han fortfarande är "viktig"? Som du nämnde, raseriutbrottet, när han inte fick övernatta i värdfolkets hus...

Utrymme för många spekulationer...

(Dold profil)

Skrivet: 13/8, 2017 kl. 10:24 av (Dold profil)

Leif GW Persson uttalar sig om AB i sin krönika idag. Jag är inte helt positiv, nästan onödigt tycker jag.

http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/jamfort-med-mig-i-min-krafts-dagar-ar-borg-en-usel-amator/

(Dold profil)

Skrivet: 13/8, 2017 kl. 10:32 av (Dold profil)

Bra!smiley

Skrivet: 13/8, 2017 kl. 10:36 av (Dold profil)

Om Gud skulle åka ut i skärgården på fest och levt om, då skulle GW, enligt sig själv, få en jämbördig partner. Det är alltid så med artiklar från GW, det är en blandning av storhetsvansinne och förnuftigt argumenterande. Det går att hålla med men också inte. 

Skrivet: 13/8, 2017 kl. 22:15 av (Dold profil)

Jag tycker att det i stort sett är en bra krönika. Speciellt de två avslutande stryckena med att skaffa sig ett eget liv, oförvitlighet och i sista stycket att tävla i att skriva artiklar med korrekta åsikter m.m

Jag borde inte peka ut någon men kan ändå inte låta bli att nämna Croneman som nämns i en anna tråd. Croneman har såvitt jag vet aldrig skrivit något positivt om något i idrottvärlden, nu var det tv4 som togs upp, i vintras var det Anders Blomqvist som tyckte fel om Therese Johaug, tidigare var det Zlatan, Henke Larsson med flera. En oförvitlig man som längtar efter att få rulla andra i tjära och fjäder. Men hans liv är kanske inte så roligt, på höjden av sin journalistkarriär består arbetet i att titta på tv och skriva artiklar om de program han har sett. 

Skrivet: 14/8, 2017 kl. 13:43 av (Dold profil)

Jag tycker nog att GW tar ganska lätt på det som eventuellt (Vi vet ju inte, då ingen har velat göra en anmälan) hände på skärgårdsön. Att omnämna människor (offren) som "Stureplansklientel" tycker jag är väldigt nedvärderande. Det måste vara sorgligt och kränkande för de ev. drabbade att läsa det i en krönika. Efter närmare eftertanke tycker jag att det var synd att inte de ville, våga eller för att vara "hygglig" inte trädde fram i en polisanmälan. Det hade varit bättre för båda parter.

Uppdaterad: 14/8, 2017 kl. 14:57

(Dold profil)

Skrivet: 14/8, 2017 kl. 14:40 av (Dold profil)

Jag håller med GW. Vad jag reagerar mot är inte hur Anders Borg betett sig. (Så borde han naturligtvis inte ha gjort) Men när tidningarna låter drevet gå och journalisterna tappar omdömet och glömmer sitt publicistiska ansvar  bara för att de ska "ge folk det folk vill ha" och folket uppför sig som hyenor och snaskar i detaljer om en medmänniskas olycka - då mår jag illa! Det som har hänt skulle kunna nämnas i en liten notis med upplysning om att det var en privat fest.

Uppdaterad: 14/8, 2017 kl. 14:41

Skrivet: 14/8, 2017 kl. 14:59 av (Dold profil)

Jag tycker nog att massmedia ska få rätt kraftiga straff (böta...eller nåt), när de skriver dylika saker som  ingen senare står för... De ska kolla att deras uppgifter håller innan de skriver. Annars kan de ju hitta på vad skit som helst om en person. 

Nu finns det hux flux ingen som står för att dessa uppgifter är korrekta. Ändå kostade de  Anders Borg en del arbetsuppdrag. Dåligt!!!

Uppdaterad: 16/8, 2017 kl. 11:14

Skrivet: 14/8, 2017 kl. 20:22 av (Dold profil)

Des skrev:

Jag tycker nog att massmedia ska få böta (...eller nåt), när de skriver dylika saker som  ingen senare står för... De ska kolla att deras uppgifter håller innan de skriver. Annars kan de ju hitta på vad skit som helst om en person. 

Nu finns det hux flux ingen som står för att dessa uppgifter är korrekta. Ändå kostade de  Anders Borg en del arbetsuppdrag. Dåligt!!!

Skadan är redan skedd! Hans anseende är fläckat för evigt! Ingen vet tydligen vad han sa eller gjorde -

de andra på den privata festen, visste antagligen inte heller riktigt vad de sa eller vad de gjorde??!!

Hoppas han får hjälp - med både det ena och det andra - för att fortsätta vilja leva och komma vidare

i sitt liv!

(Dold profil)

Skrivet: 15/8, 2017 kl. 11:28 av (Dold profil)

hedvig skre

Hoppas han får hjälp - med både det ena och det andra - för att fortsätta vilja leva och komma vidare

i sitt liv!

Han tackade inte nej till Cristina Stenbecks 40-års fest, enl. Svensk Damtidning

I helgen ställde Cristina Stenbeck till med en stor – och hemlig – 40-årsfest i Stockholms skärgård. Den pågick i dagarna tre. På den exklusiva gästlistan stod 250 personer från hela världen, bland annat Anders Borg och kronprinsessparet.  

Uppdaterad: 15/8, 2017 kl. 11:39

Skrivet: 15/8, 2017 kl. 12:32 av (Dold profil)

Ja, societeten har överseende med de sina, ett och annat snedsteg hör livet till. Ingen tagelskjorta på!

Uppdaterad: 15/8, 2017 kl. 12:58

(Dold profil)

Skrivet: 15/8, 2017 kl. 13:12 av (Dold profil)

Varför skulle han inte få gå på fest? Han är ju bjuden, antar jag. 

Sv, Damtidning "gottar sig" no

Svara på ämne

Svar till ×

Svara på ämne

Annons: